Hirdetés

Hellblade: Senua's Sacrifice - hatalmas összeget gyűjtöttek a jótékony rajongók

|

A Ninja Theory egy nap teljes bevételét jótékonysági célokra szánta, most pedig megtudtuk, hogy mennyit segítettek a rajongók.

Hirdetés

A Ninja Theory legutóbbi játéka, a Hellblade: Senua's Sacrifice egyik központi témája a szellemi egészség, ehhez kapcsolódóan pedig nemrég egy különleges kezdeményezésbe kezdett a fejlesztőcsapat: bejelentették, hogy minden bevételt, amit október 10-én hoz a játék (tehát a szellemi egészség világnapján), jótékonysági célra fognak fordítani. Az akció sikeresen lezajlott, most pedig megtudtuk, hogy mennyit sikerült összegyűjteni.

Hirdetés

A Ninja Theory bejelentette, hogy összesen 60 798 angol fontot, vagyis nagyjából 21 millió forintot sikerült összegyűjteniük, melyet teljes egészében a Rethink Mental Illness nevű szervezetnek ajándékoztak. A szervezet célja, hogy támogassa azokat, akik mentális betegségekkel küzdenek, illetve hogy különféle kampányokon keresztül megváltoztassa az emberek véleményét erről a témákról, eloszlatva a régimódi tévhiteket. A Ninja Theory társalapítója, Tameem Antoniades egy közleményben köszönte meg a rajongók segítségét:

"Büszkék vagyunk arra, hogy a rajongóink megértéssel álltak hozzá azoknak az emberekhez, akiknek a mi főhősünkhöz hasonlóan szüksége van a segítségünkre. A Rethink Mental Illnessnek tett adományunk sok ember életét fogja jelentősen jobbá tenni és irányt mutatni nekika a sötétségben. Köszönjük."

Nagyon jó látni nem csak azt, hogy a videojátékok egyre gyakrabban foglalkoznak azzal, hogy komoly témákat helyezzenek új, érdekes megvilágításba az interakción keresztül, de az is mindenképpen üdítő, hogy a játékosok ennyire segítőkészek és képesek összefogni egy nemes cél érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)