Hirdetés

Henry Cavill egyik kedvenc hobbijától is megfosztják az oroszokat

|

Nehéz döntést hozott meg a Games Workshop, a Warhammer és a Warhammer 40,000 kiadója.

Hirdetés

A közel egy hónapja eszkalálódott orosz-ukrán háború miatt komoly szankciókkal sújtották az agresszor országot a világ különböző kormányai, de arra sem kellett sokat várni, hogy a videojáték-ipar egyes tagjai is saját korlátozásokat vezessenek be.

Felsorolni sem egyszerű, hogy az elmúlt hetekben hányan döntöttek úgy, hogy támogatják az Ukrajnában zajló invázió elől menekülőket, vagy felfüggesztik termékeik értékesítését Oroszországban. A többiekhez képest picit később ugyan, de időközben egy jól ismert brit kiadó is beállt a sorba, és komoly lépésre szánta el magát.

Hirdetés

A Warhammer és a Warhammer 40,000 univerzumát gondozó Games Workshop úgy határozott, hogy nem árulja többet a termékeit az oroszok számára.

"Szörnyen elszomorítanak bennünket az Ukrajnában zajló borzalmas események. Szívből gondolunk azokra, akiket érintenek Oroszország lépései. Ennek fényében a Games Workshop felfüggeszti a Warhammer-termékek mindennemű értékesítését Oroszországba."

- áll a hivatalos közleményben, amiben a vállalat kitért azokra, akik ellenzik a háborút.

"Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést. Tudjuk, hogy rengeteg olyan orosz hobbikedvelő van, akik nem nézik el a háborút. Mégis azok mellett kell állnunk, akik szenvednek."

Az nem derült ki, hogy a támadókat segítő Fehéroroszországra is vonatkozik-e ez a szankció.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)