Hirdetés

Heroes V: Tribes of the East

|

Egy játék, amely kultikus ősökkel rendelkezik, amelynek első három része elvarázsolta a fantasy táblajátékokhoz, és körökre osztott stratégiákhoz szokott közönséget egyedi stílusával, melyben mindmáig alig van versenytársa. A negyedik kicsit gyengélkedő rész és a 3DO megszűnése után az ötödik rész visszatérve az alapokhoz ismét meghozta a dicsőséget a szériának. Az első után hamarosan megjelenik a második, Tribes of the East címet viselő kiegészítő is.

Hirdetés

Új táj, új szokások
Egy kiegészítő mi másban is jeleskedhetne, mint az alapjáték tartalmi fejlesztésében. Nincs ez másképp a Tribes of the East esetében sem. A törpök után ebben a kiegészítőben a Savage Ork frakció lesz a főszereplő, amely nagyjából a Dark Messiahból ismerős ork közösség tagjait jelenti (Orkok, Goblinok, Kentaurok, Küklopszok and Wyvernek). A Savage Orkokat inkább a nyers fizikai erő fogja jellemezni, több lesz a közelharci egység, mint a varázshasználó vagy íjász. A Single Player mód több új kampánnyal gazdagodik, ezek közül végre befejező részéhez fog érni Biara története, valamint helyet kap egy bevezető minikampány is, amely 500 évvel a Heroes V történései előtt fog játszódni. Ezen kívül kap egy teljes kampányt a Necropolis, az Order és természetesen az ork Bastion vár. A fejlesztők ígérete szerint egyébként a kampányokban a Dark Messiah karakterei valamilyen szinten szerepet kapnak, ám részleteket még nem árultak el. A multisok sem lesznek elhanyagolva, 10 új pályán mérhetik majd össze tudásukat a játékosok.

 

 

Upgrade, UPGRADE!
A készítők a kiegészítő kapcsán egész rendesen kitettek magukért, ugyanis nem csak új contentet kapunk, hanem az alap fejlesztett változatát is, amely lényegében a lények fejlesztésével kapcsolatos. Ugyanis az összes frakció minden lénye kap egy alternatív fejlesztési ágat, így téve változatosabbá a seregeket, és persze a multiplayer játékmódot (így már kicsit érdekesebb lesz a két vagy több azonos vár közötti csetepaté). Aki játszott a Heroes szinte egyetlen nagy riválisával, a Disciples sorozat valamely tagjával annak ismerős lehet a dolog. Aki esetleg nem, annak itt egy példa: tegyük fel, hogy van egy lényed, és az egyik fejlesztési mód egy sok életerővel rendelkező közelharci egység, a másik pedig egy gyengébb távolsági. Ha a csapatodban szinte csak közelharci lény van, akkor jól fog jönni a távolsági támogatás, és vica versa.

 


 

Kombó
Ezen kívül természetesen lesznek új és fejlesztett tárgyak, varázslatok, épületek és neutrális tartalmak. Az ork hősök például kapnak egy (Blood khm...) Battle Rage nevű faji képességet, amely a fizikai sebzésre fog hatni igazán. Külön érdekességről az artifactok esetében tehetünk említést, ugyanis a készítők egy bizonyos Artifact Power Linket emlegetnek egyfolytában. Hogy pontosan mit is takar a kifejezés? Nos, a kiszivárgott információk szerint egyes tárgyak egymást fogják erősíteni, egyfajta kombinációs rendszerről van szó. Hogy ez pontosan MMORPG szerű szettes körítésben, vagy pedig teljesen más módon lesz majd tapasztalható az még hétpecsétes titok. (például egyesek állítják, hogy minden tárgy hat mindegyikre valahogy, így más tárgyakkal más kombinációk és bónuszok elérhetőek). Mindenesetre látszik a készítők igyekezete, hogy a játék minél változatosabb legyen, és azonos eszközökkel is különböző dolgokat tudjanak elérni a játékosok.

 


 

Összegzés
Mindent egybevéve a kiegészítő az alapjátékba is sok újdonságot visz, ám különlegessége, hogy teljesen stand-alone lesz, azaz nem feltétlenül kell fent lennie az alapnak (bár valószínű, hogy az első kiegészítő hiányában búcsút inthetünk a törpöknek, az pedig csak az alapjátékkal fut). Az új frakció, kampányok, az újféle lényfejlesztések, varázslatok, és a tárgy-kombó rendszer pedig még egy jó darabig el fogja varázsolni a játékosokat. Várható megjelenés ősz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)