Hirdetés

Heti mozipremierek 12.31-01.07.

|

Vicces, hogy az év utolsó moziajánlója pont az év utolsó napjára esik, és lényegében tartalmát csak jövőre fogjuk élvezni.

Hirdetés

Pedig lesznek itt jó filmek, mint a viszonylag nagy promóciót kapott Hold, egy film erejéig megint beköszön az anno a Jóbarátokban megismert Jennifer Aniston (akinek filmbéli családneve Chandler, de ezt csak így zárójelben jegyzem meg), valamint a kemény arcú Armand Assante-t is viszont láthatjuk egy román filmdrámában.

Lássuk akkor részletesebben a filmeket, kezdjük mondjuk a román filmdrámával, mely a California Dreamin' címen található meg. A történet 1999-ben, a koszovói háború idején játszódik, mikoris egy NATO osztag Szerbiába kívánnak eljuttatni egy igen fontos lokátort. Azonban akad egy kis probléma: egy román kisváros vasútállomásán az állomásfőnök nem hajlandó továbbengedni a szállítmányt, mivel nincsenek meg a megfelelő dokumentumok. Sajnos a bürokrácia kemény dolog, így a katonáknak napokig kell állni és várni, hogy történjen végre valami, aminek következtében folytathatják útjukat. Időközben a környék lakói, főleg a fiatal lányok is megjelennek, akik leginkább menekülni szeretnének erről a helyszínről, s a katonákban bíznak, hogy jobb helyre viszik őket, a település vezetője pedig barátságot kíván kötni az amerikaiakkal, hátha sikerül felvirágoztatni a városkát. A helyiek egy ünnepséget szerveznek a vendégeknek.

Második filmünk a Jennifer Aniston, valamint Aaron Eckhart főszereplésével készült Derült égből szerelem című romantikus dráma. Dr. Burke Ryan (Aaron Eckhart) elvesztette feleségét, s hogy feldolgozza ezt a sajnálatos eseményt, könyvírásba kezd. Könyve sikert arat, előadásokat tart, s az egyik ilyen előadáson találkozik Eloise Chandlerrel (Jennifer Aniston), akinek elege van az ellenkező nemből. Egyértelműen vonzónak tartják egymást, de Eloise hamar rájön, hogy Burke még mindig nem tudta feldolgozni a felesége halála okozta fájdalmat.

Harmadikként az igen érdekes angol sci-fi-t, a Hold-ot tekinthetitek meg, csakis a KINO műsorán. Egy internacionális vállalat a Holdon olyan nyersanyaghoz jut, mely képes a föld energiaellátásának kétharmadát kiszolgálni. A nyersanyag kitermeléséhez mindössze gépekre, valamint egyetlen egy emberre van szükség, aki felügyeli a gépek működését. A Holdon nem túl izgalmas az élet, ezért ott van még a GERTY nevű számítógép, aki a legénység testi-lelki épségéért felel. A legénység szerződése 3 évre szól, és 2 hét múlva le is telik, azonban Sam-et baleset éri. Ezután valami furcsa történik: megjelenik egy másik Sam, aki majdnem teljesen ugyanúgy néz ki, mint az első, csak frissebb, mintha most érkezett volna a bázisra. A két Sam nem igazán tudja felfogni a történéseket, emlékeiket felidézve próbálják megérteni, hogy ők ugyanazon személy, csak épp két testben.

Mindenkinek jó Szilveszterezést, Boldog Újévet, valamint jó mozizást kívánok! Meg még egy pár jó dolgot, amit itt nem sorolnék fel, már anno megtettem Karácsonykor.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)