Hirdetés

Kompetitív Overwatch, G2A botrány és búcsú Bud Spencertől - mi történt a héten?

|

Túl vagyunk egy újabb akciódús héten, a vidámkodás mellett azonban most is van egy kis keserű íz a szánkban. Lássuk, mi minden történt az elmúlt pár napban.

Hirdetés

Lehet, hogy a mi hibánk, hogy mindig történik valami. Mióta átalakítottuk a heti összefoglalót, a hét legjobb hírét általában nagyon nehéz kiválasztani, ellenben a legrosszabb Másvilág hír mindig adja magát, és sajnos általában egy halálhír kerül ebbe a rovatba. 

Most még azért megtartjuk a szokásos formát, főleg azért, mert ebben a melegben az agyam a kreativitás legkisebb szirkáját sem hajandó megvillantani. Hasonlóan melege lehetett BZ-nek is, amikor felvették a Hype-ot:

A hét legjobb híre

A PC-s játékosok már rávetették magukat az Overwatch kompetitív módjára, így a szerkesztőség egy része is elkezdte hajtani a pontokat. Én így 2500 óra Dota 2-vel a hátam mögött tudom, hogy amint számok kerülnek az ember neve mellé, azonnal eltűnik a jókedv, és az ember akár nyer, akár veszít, feszülten áll fel a gép mellől, de talán az Overwatch képes ezen változtatni.

A hét legrosszabb híre

A Warner Bros. nemrég bejelentette, hogy hamarosan érkezik a Batman: Arkham Collection, amely a Rocksteady szuperhősös szériájának első két részét hozza el újgenerációs konzolokra is. A kiadó egy hónappal a céldátum előtt tudatta a rajongókkal, hogy a megjelenés már biztosan csúszni fog, ennek pedig nyilván sokan nem örültek. A Warner minden bizonnyal nem szeretne még egy Arkham Knight méretű botrányt a nyakába, ezért inkább polírozgatják még egy kicsit a kódot.

A hét legmeglepőbb híre

Bár a warez továbbra is él és virul, egyre többen vásárolnak kulcsokat az interneten, a teljes árnál jóval olcsóbban. A G2A elsőre nagyon jól hangzik, hiszen ha a bolti árat nem is vagy hajlandó kifizetni, valamennyivel így is hozzájárulsz a fejlesztők boldogulásához - gondolhatja az egyszeri felhasználó, de ahogy néhány fejlesztő rávilágított a közelmúltban, ezeken az eladásokon ők nagyon sokszor egyáltalán nem keresnek pénzt, miközben maga az oldal és a sokszor lopott kulcsokat árusítók igen.

A hét legkevésbé meglepő híre

Befutott a Division első nagy DLC-je, az Underground, és láss csodát, ezúttal is vannak problémák. Van, akinek egyszerűen nem jelent meg a DLC, pedig megvette a Season Passt, és olyan is akadt akinek csak bizonyos tartalmak nem voltak elérhetőek. A Ubisoft természetesen már dolgozik a hibák kijavításán, addig is itt találtok néhány tippet ezek orvoslására.

A hét legjobb Másvilág híre

Néhány héttel ezelőtt hatalmas port kavart, amikor Amerika Kapitányról kitudódott, hogy a Hydra nevű terrorszervezet alvó ügynöke. Bár valószínű volt, hogy nem fogják egyik pillanatról a másikra sutba dobni a képregény 75 éves múltját, a rajongók kiakadtak, többen fenyegető levelet is írtak az alkotóknak. Szerencsére kiderült, hogy mi áll a háttérben, így mindenki megnyugodhatott, nem kell összebalhéznunk a Kapitánnyal.

A hét legrosszabb Másvilág híre

Hétfő este rázta meg a világot Carlo Pedersoli, vagyis Bud Spencer halálhíre. A Terence Hillel felejthetetlen párost alkotó olasz színész hatalmas népszerűségnek örvendett hazánkban, filmjeit egész évben játszotta a tévé, ikonikus mondatait pedig ma is betéve tudják kicsik és nagyok egyaránt. 

A hét videója

Ez a címet Pewdiepie egyik legújabb videója kapja a héten, amivel ráhúzta a vizes lepedőt az összes videósra (így magára is), amiért clickbait címekkel és kiemelt képekkel próbálják meg arra sarkallni a nézőket, hogy rákattintsanak a videóikra. Mivel ma már szinte mindenki ezzel operál, aki nem valami réteg-témával foglalkozik, a videósok kénytelenek beállni a sorba, különben lemaradnak.

A hét pletykája

Nehezen hiszünk már el bármit a Valve-nek, hiszen többször bukkant fel a Half-Life 3 az elmúlt években, mint ahányszor kialvatlanul mentünk dolgozni egy végigjátszott éjszaka után (és higgyétek el, volt pár ilyen). Ettől függetlenül most sem mehetünk el szó nélkül Tristan Reidford tutorialja mellett, amelyben csak úgy mellékesen felbukkan egy "left4dead3" mappa. Hisszük, ha látjuk!

A legnagyobb WTF a héten

Volt néhány pillanat, amikor fogtuk a fejünket a héten, de talán semmi nem sokkolt annyira, mint a legújabb hollywoodi játék-adaptáció, amiből rögtön három részt is készítenek. Nem, nem a Warcraftra gondolunk, nem is a Splinter Cellre (de kéne már egy ilyen film, vagy legalább egy új rész), hanem a Tetrisre. Igen, Tetris. Hagyom, hogy ülepedjen.

A hét cikke

Véget ért a Trónok harca hatodik évada, amely a lagymatag ötödik évad után visszahozta a rajongók sorozatba vetett hitét. Most, hogy az HBO aranytojást tojó tyúkja már teljesen elszakadt az alapműtől, rengeteg váratlan fordulatra számíthatunk (még azok is, akik olvasták a könyveket). Paca írt is a témában egy cikket arról, hogy miért lesz még izgalmasabb a sorozat a jövőben.

Futottak még

Persze ezeken kívül is bőven akadt olvasnivaló a játékvilágban. Teszteltük a Stellarist, a Just Cause 3 és a The Witcher 3 DLC-it, és elvittük egy körre a The Walking Dead: Michonne harmadik epizódját is. Fény derült a júliusi Games with Gold és PlayStation Plus játékokra, és azt is megtudtuk, mi történik akkor, ha bedobod a kosárlabdát az Overwatchban.

Jövő héten is lesz heti összefoglaló (ha el nem olvadunk addig), most viszont vissza kell ülnöm a virtuális papír elé, hogy tovább körmöljem a tesztet, amivel még lógok. És ha nem adom le, akkor nem lesz magazin (meg állásom se), akkor pedig teljesen fölöslegesen írnám ide azt, amit már két órája szeretnék leírni, hogy: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)