Hirdetés

Hiába védte a Resident Evil 4-et a Denuvo V18

|

Az internet kedvenc hackerének sikerült keresztülásnia magát négy rétegnyi adatvédelmen.

Hirdetés

EMPRESS az éjszakai órákban tette közzé a Resident Evil 4 remake feltört verzióját, ami azt jelenti, hogy sikerült felülkerekednie a Denuvo V18-as változatán. A játékipari szereplők körében népszerű másolásvédelem egyre gyorsabban bukik el, és ez nyilván egyre több aggodalmat okozhat a felhasználók körében.

A Resident Evil 4-et egyébként nem csak a Denuvo V18 védte, hanem a Denuvo SecureDLC V2, a Capcom saját másolásvédelme, és a VMProtect is. EMPRESS azonban átásta magát mind a négy rétegen.

Hirdetés

Az ilyen törések csak megkerülik az említett pajzsokat, és nem távolítják el azokat. A Denuvo esetlegesen okozott teljesítményproblémái így megmaradnak, bár a Resident Evil Village esetében voltak jelentések, miszerint annak akadozással kapcsolatos gondjai megszűntek a feltört verzióban. Kétséges, hogy ez a Resident Evil 4-nél is megismétlődhet, de ez majd a következő napokban kiderül.

A játékkiadók általában azért ragaszkodnak a Denuvóhoz, mert az biztosítja, hogy a kalózkodás ne befolyásolhassa az első hetek eladási hullámait. Mivel a Resident Evil 4 remake már majd 2 hónapja a piacon van, így a Capcom tulajdonképpen már elérte a célját.

Ettől függetlenül valószínűleg még helyén marad a védelem, hiszen a Resident Evil: Village-ből is csak évekkel a megjelenés után szedték ki a rendszert.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)