Hirdetés

Hitman - azért mondott le róla a Square Enix, mert jót akart

|

Az IO Interactive független csapatként folytatja tovább, amely szabadon rendelkezik a Hitman jogai felett, a Square Enix elnöke pedig elmagyarázta, hogy miért van ez így.

Hirdetés

Még van mit csinálni a Hitman első szezonjában is, hiszen éppen visszatértek az Elusive Targetek, azonban a független fejlesztőkké váló IO Interactive már a jövő felé kacsintgat, hiszen már dolgozik a Hitman folytatásán. Viszont míg az, hogy lesz-e új Kane & Lynch játék, a Square Enixen múlik, kedvenc bérgyilkosunk sorsának további alakulása már aligha. 

Hirdetés

Az IO Interactive még nyáron vásárolta ki magát a Square Enixtől és vitte magával a Hitman franchise jogait is, de 2018-ig nem fognak elárulni arról részleteket, hogyan folytatja majd a 47-es ügynök a globális tisztogatási tevékenységeit. Az viszont biztos, hogy a Square Enixnek ehhez nem lesz semmilyen köze. A kiadó feje, Yosuke Matsuda a gamesindustry.biz-nek adott interjújában mesélt róla, hogy miért kellett meghozniuk ezt a fájdalmas döntést:

Én személy szerint imádom a Hitmant. Egy nagyon egyedi játékról van szó, de mindig meg kell vizsgálnom a dolgokat abból a perspektívából is, hogy mennyibe kerül nekünk a fejlesztése és milyen teljesítményt nyújthat. A Hitman esetében pedig számos elvárásunk volt, amik nem teljesültek maradéktalanul. Függetlenül attól, hogy a nyugati vagy a japán stúdióinkról van szó, a Square Enixnél néha konfliktus és hiány lép fel az erőforrások tekintetében. Éppen ezért úgy éreztem, hogyha nem tudjuk folyamatosan támogatni a Hitman fejlesztését, azzal tönkre tehetjük a játékot. Szóval nehéz helyzetbe kerültünk, de a csapattal való kapcsolatunk miatt meg kellett hoznunk ezt a döntést. Azt szerettem volna, hogy folytassák a játék munkálatait, de a befektetéssel kapcsolatban azt gondoltam, hogy a legjobb az lenne, ha egy másik partnerrel dolgoznának rajta, nem velünk. 

Kíváncsian várjuk, hogyan alakul a Hitman franchise sorsa, amiből már sorozat is készül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)