Hirdetés

Hivatalos: az Infinity Ward készíti az idei Call of Dutyt

|

Az alkotók megerősítették, amit eddig is tudtunk, azaz, hogy a sorozatot útjára indító Infinity Ward műhelyében készül a 2022-es Call of Duty.

Hirdetés

Az elmúlt években megszoktuk, hogy az Activision három stúdiója, a Treyarch, a Sledgehammer és az Infinity Ward rotációban vezeti az aktuális, évenként megjelenő Call of Duty fejlesztését. Így mindenki pontosan tudta, hogy az utóbbi stúdió a soros 2022-ben. (Persze volt már rá példa, hogy nem működött zökkenőmentesen a vetésforgó elvére épülő rendszer: 2020-ban a Vanguardnak kellett volna következnie, de olyan rosszul haladt a fejlesztés, hogy helyet cserélt a Black Ops Cold Warral.)

Tavaly szeptember óta pedig azt is szinte biztosra vehetjük, hogy az aktuális epizód a 2019-es CoD: Modern Warfare történései után veszi majd fel a fonalat. A fejlesztő kilétét övező nyílt titkot most a stúdiónál is megerősítették, hamarosan pedig jöhet az új játék hivatalos bejelentése is.

Hirdetés

Erről az Infinity Ward hivatalos Twitter-fiókján jelent meg egy rövid bejegyzés, ami így szól:

"A Call of Duty új generációja hamarosan érkezik. Várjatok türelemmel."

A megfogalmazás nemcsak azt erősíti meg, hogy melyik csapat kreatív elképzeléseit valósítja meg a népes fejlesztőgárda, hanem részben azt is, hogy a témaválasztás tekintetében korunk hadviseléséhez térünk vissza. A "Stay frosty" katonai szleng ugyanis korábban már kiemelt szerephez jutott ebben a sorozatban (egészen pontosan a Modern Warfare 2-ben) egy küldetés címeként, a Modern Warfare 3-ban egy achievementként, ahogy a főszereplők is többször intették nyugalomra társaikat ezzel a szófordulattal.

Emellett a bejegyzés szövege arra is utalhat, hogy az idei Call of Duty még jobban kihasználja majd a jelenlegi generációs konzolok erejét. Ennek kapcsán korábban pletykálták is, hogy az Activision fontolgatja a PlayStation 4 és az Xbox One változatok elhagyását ezzel az epizóddal. A kiadó egyelőre csak annyit árult el pénzügyi jelentésében, hogy az Infinity Ward legújabb játékával

"a legambiciózusabb terven dolgozik a franchise történetében, az iparágban vezető szerepet biztosító innovációval, és egy széles közönség számára vonzó helyszínnel."

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A tavaly augusztusi bejelentéshez most minden bizonnyal jóval korábban esedékes leleplezés része lehet annak a tervnek, hogy az Activision előrehozná az új Modern Warfare megjelenését, ezzel is feledtetve a Vanguard nem éppen acélos szereplését. A sorozat hosszabb távú jövőjét pedig több kérdés is körbelengi az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán, a PlayStationön történő megjelenés mellett lehet, hogy az évenkénti epizódok hagyományával is felhagynak a Call of Duty alkotói.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)