Hirdetés

Hivatalos: ezeket a régebbi játékokat játszhatjuk az Xbox Series X|S-en

|

Több mint 500 ezer óra tesztelés után elég magabiztosan állítják, hogy minden, ami Xbox One-on fut (akár korábbi generációs játék), az futni fog az új konzolon is. Egy probléma azért van.

Hirdetés

A visszafele kompatibilitásra mindkét  nagy konzolgyártó hatalmas hangsúlyt fektetett, lévén az emberek szeretik, ha régebbi játékaikat is tudják pörgetni egy esetleges generációváltás után. A Sony már elárulta, hogy melyik lesz az a néhány cím, melyekre ne számítsunk a PS5-ön, illetve, hogy egészen pontosan hogyan működik majd a visszafele kompatibilitás.

Néhány infót már a Microsoft is megosztott a nagyérdemű, most azonban végre letisztázták, hogy pontosan mely régebbi játékainkra számíthatunk az új konzolokon.

Hirdetés

Jason Ronald, az Xbox termékmenedzsment-igazgatója árulta el a Twitteren, hogy mit takar az Xbox Series X|S-en a visszafele kompatibilitás. Elmondása szerint 500 ezer órányi tesztelés után bizton kijelenthetik, hogy az új konzolokon minden Xbox One, Xbox 360 és klasszikus Xbox játék elfut majd, melyek jelenleg is futnak az Xbox One-okon.

Persze ezúttal is van némi kivétel, ugyanis azon címekkel, melyekhez Kinect szükséges, nem tudunk majd játszani generációváltás után, ugyanis nem érkezik átalakító a mozgásérzékelő kamerához.

Megemlítette azt is, hogy az új konzolok erejének hála régebbi játékaink nem csak játszhatóak lesznek, de jobb teljesítmény és szebb látvány vár majd ránk, ezt természetesen mi is le fogjuk majd tesztelni hamarosan nektek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)