Hirdetés

Hivatalos: folytatást kap az elmúlt évek egyik legjobb akciójátéka

|

A Remedy Entertainment lerántotta a leplet készülő Control 2-ről, és egyúttal megmutatta az első látványtervet is.

Hirdetés

Míg korábban a stúdió mérete és szerkezete nem tette lehetővé, hogy egynél több játékon dolgozzon egyszerre, mostanra akkorára nőtt a Remedy, hogy játszi könnyedséggel futtat párhuzamosan vagy fél tucat kisebb-nagyobb projektet. Mint ismeretes, a finnek gőzerővel gyúrják az Epic Games finanszírozta Alan Wake II-t, amely elődjénél durvább, kőkemény horror lesz, de ugyanígy készül a Rockstar áldásával a legendás Max Payne és a nem kevésbé népszerű Max Payne 2: The Fall of Max Payne remake-je, méghozzá egyetlen komplett csomagba dolgozva.

Az említetteken túl lassan, de biztosan formálódik a Vanguard projekt a Tencenttel közösen, valamint ott az Alan Wake-hez ezer szállal kapcsolódó Control is, amit a 505 Games segédletével kívánnak franchise-zá bővíteni, két felvonásban. A Codename Condor egy muliplayer spin-offot takar, és mint az ma bizonyosságot nyert, a Codename Heron pedig nem más, mint a Control 2.

Hirdetés

Mikael Kasurinen game director a bejelentéssel párhuzamosan közzétett blogbejegyzésében úgy fogalmazott, hogy ez a legizgalmasabb projekt, amin valaha is dolgozott.

"A Controllal fejest ugrottunk az ismeretlenbe. Valami újat, valami mást, valami váratlant akartunk létrehozni, egy olyan világot, aminek nincs párja. Hálásak vagyunk nektek, a közönségnek, amiért ekkora siker lett a Control. A második résszel megkockáztatunk még egy ugrást. Váratlan utazásra invitálunk majd, de ez el fog tartani egy ideig, finoman szólva is ez a legizgalmasabb projekt, amin valaha dolgoztam. Még csak az elején tart, de megéri a várakozást."

Megjelenési dátummal még nem rendelkezik a Control 2, ám azt már tudni lehet róla, hogy a PC, a PlayStation 5, valamint az Xbox Series X|S szerepel csak a támogatott platformok között.

A játék büdzséje valamivel meghaladja az 51 millió dollárt (az első rész költségvetése a 30 milliót sem érte el), a Remedy adja majd ki a PC-s változatot, a 505 Games pedig a konzolosokat. Utóbbi az eddigi legnagyobb befektetéseként hivatkozott a finnek saját fejlesztésű Northlight (Quantum Break, Control, CrossfireX kampány, Alan Wake II) motorját használó játékra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ti várjátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)