Hirdetés

Hivatalos: jön a Company of Heroes 3, a Földközi-tenger medencéjéért fogunk harcolni

|

Trilógiává bővül a Relic Entertainment második világháborús sorozata.

Hirdetés

Egyetlen pillanatig sem tartottunk attól, hogy az Age of Empires IV munkálatainak végéhez közeledve feladat nélkül marad a kanadai Relic Entertainment, csupán az volt a kérdés, hogy a Dawn of War széria gyarapodik negyedik résszel, vagy a Company of Heroes harmadikkal.

Aztán nem sokkal ezelőtt világossá vált, hogy bármi is formálódik a stúdió berkeiben, annak a második világháborúhoz lesz köze. Benne volt ugyan a pakliban, hogy mindössze egy Company of Heroes 2 kiegészítő miatt piszkálták fel az érdeklődésünket a Relic Twitch-csatornáján, de szerencsére az optimista forgatókönyv érvényesült.

Hirdetés

Megjelenés dátumot még nem kapott ugyan, de hivatalosan is lerántották a leplet a Company of Heroes 3-ról, amellyel nem a leggyakrabban felkeresett nyugati vagy keleti frontok valamelyikéhez kanyarodik vissza a sorozat, hanem a Földközi-tenger medencéjét veszi célba, így - mint az az alábbi CGI-trailerből is kiderül - ugyanúgy megfordulunk majd a már német megszállás alá került Olaszországban, mint Észak-Afrikában.

Az új generációs Essence motorral életre keltett valósidejű stratégiai játék mechanikáit úgy dolgozták át és fejlesztették tovább, hogy élethűbbé váljanak az összecsapások, valamint kibővüljön taktikai repertoárunk. Előnyhöz juttathatjuk csapatainkat, amennyiben magaslati pozíciót foglalunk el velük, továbbá arra is lehetőségünk nyílik, hogy az épületekbe behatolva végezzünk a magát odabent elbarikádozó ellenséggel.

A Company of Heroes 3 legjelentősebb újítása a dinamikus kampány, ami voltaképpen egy nagy, sandboxként működő térkép. Csapataink biztonságos előrenyomulása érdekében utánpótlási útvonalakat hozunk létre, utóvédről gondoskodunk, légi- és tüzérségi csapásokkal (akár a tengerről) puhítjuk meg az ellenséget, városokat szabadítunk fel, partizánokból álló kémhálózatot működtetünk satöbbi. Egységeink tapasztalatot gyűjtenek, a veteránokat pedig úgy fejleszthetjük tovább, hogy a lehető leginkább ki tudják szolgálni játékstílusunkat.

Az sem elhanyagolható, hogy megjelenik a Full Tactical Pause opció, ami nem mást jelent, mint hogy egyjátékos módban bármikor megállíthatjuk a játékot, és így adjunk ki parancsokat. Hasonló megoldással találkozhattunk a magyar fejlesztésű Sudden Strike 4-ben is.

Nagy valószínűséggel a haditechnika szerelmeseinek kedvence lesz a Company of Heroes 3, hiszen olyan egzotikus darabokat is felvonultat, mint a Weasel, a Nashorn és a Chaffee könnyűpáncélos. Az M3 Recovery Vehicle Halftrack pedig roppant hasznosnak ígérkezik, mert a segítségével meglovasíthatjuk az ellenség hátrahagyott harcjárműveit, és persze üzemképes állapotba is hozhatjuk azokat. Megjelennek továbbá olyan speciális célra kiképzett csapatok, mint az amerikai-kanadai különleges erők, valamint a gurkák.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mint említettem, a Company of Heroes 3 alatt a fejlesztett Essence Engine dolgozik, ennek eredményeként a környezet teljes mértékben rombolható, ami nemcsak esztétikai, hanem taktikai szempontból is örömteli. Képzeljük csak el azt a pusztítást, amit a szétlőtt, és ezért a város főterére boruló templomtorony végez (vagy nézzétek meg ismét a trailert) az előtte/alatta állomásozó katonák között. Persze a romok a későbbiekben fedezékként használhatók.

A DirectX 12-re és többmagos processzorokra optimalizált új motor a tüzet, a homokot (viharra tessék gondolni) és a füstöt elődjénél sokkal hitelesebben és hatásosabban képes megjeleníteni. Emellett a fejlesztők elsőrangú animációt, MI-t és hollywoodi filmekkel felérő látványt is ígérnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)