Hirdetés

Hivatalos: készül a Civilization 7, de bánkódhatnak az XCOM-rajongók

|

A vezetőváltáson átesett Firaxis Games jó és rossz hírrel is szolgált a játékai iránt érdeklődőknek.

Hirdetés

Új stúdióvezetőt kapott a Sid Meier játéktervező-legenda által alapított Firaxis Games a korábbi operatív igazgató, Heather Hazen személyében, aki székfoglalóját máris egy fontos bejelentéssel kezdte: már fejlesztés alatt áll az 1991-ben indult Civilization széria hetedik számozott felvonása.

Minderre egy olyan időszakban kerül sor, amikor több életerős kihívó is felbukkant a horizonton. Egyfelől ott az Amplitude és a Sega gondozásában napvilágot látott Humankind, másrészt pedig várhatóan még indén megjelenik az Xbox Game Studios támogatását élvező Ara: History Untold az Oxide Gamestől.

Hirdetés

Hazen egyértelművé tette, hogy hosszútávú terveik vannak a Civilization franchise-zal, megfogalmazása szerint "új magaslatokat kívánnak meghódítani vele rajongók millióinak örömére". Emellett megnyugtatta a Marvel's Midnight Suns vásárlóit, hogy további tartalmakra is számíthatnak, ami pedig a jövőt illeti, új, kreatív projekteket fognak feltérképezni a stúdió csapatai.

Okkal nem esett viszont szó az XCOM szériáról, amit 2012-ben sikeresen támasztott fel a Firaxis Jake Solomon irányítása alatt. Solomon ugyanis, kinek legutolsó a randiszimulátorba oltott marveles taktikai szerepjáték volt, több mint két évtized után otthagyja a Firaxist Garth DeAngelis producerrel és Greg Foertsch művészeti vezetővel együtt. Tweetjében nemcsak köszönetét fejezi ki mentorának, Sid Meiernek, kollégáinak és a kiadónak, hanem a világ legszerencsésebb emberének tartja magát, amiért valóra válthatta gyerekkori álmait és olyan játékokon dolgozhatott, mint az XCOM, az XCOM 2, a War of the Chosen, valamint a Marvel's Midnight Suns. Mindig is imádott körökre osztott, taktikai játékokat tervezni, de úgy véli, ideje, hogy mások, nála okosabbak vigyék előre a műfajt. Az elméje most egy új álom lázában ég, és ennek akar a nyomába eredni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Egy új, teljes értékű epizód bejelentésével a Civilization jövője biztosítottnak látszik, és rövid távon a Marvel's Midnight Suns rajongóinak sincs okuk aggodalomra, ám az XCOM-ot illetően sajnos nem lettünk okosabbak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)