Hirdetés

A Bethesdáé lett a S.T.A.L.K.E.R.?

|

A S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztése hivatalosan is leállt, a GSC munkatársai új stúdiót alapítottak, a tulajdonos pedig eladta a jogokat.

Hirdetés



A GSC Game World veterán fejlesztői Vostok Games néven alapítottak saját stúdiót, és már javában dolgoznak első játékukon, egy ingyenes online multiplayer FPS-en. A Survarium 2013-ban érkezik PC-re, és egy globális ökológiai katasztrófa utáni világot tár elénk. A hasonlóság nem véletlen, hiszen mióta decemberben leállt a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztése, mindent megtettek azért, hogy megszerezzék a játék jogait. Bár ez végül nem jött össze, úgy gondolták, hogy a Survariummal tiszteleghetnek a múltjuk legnagyobb sikere előtt.



Ami pedig a S.T.A.L.K.E.R. jogait illeti, azokkal a GSC tulajdonosa, a rossznyelvek szerint maffiakapcsolatokkal is rendelkező Szergej Grigorovics túladott rajtuk. A Stalker-GSC.ru oldalon megjelent közleménye szerint azért döntött a projekt leállítása mellett, mert nem olyan irányba haladt a fejlesztés, ami a rajongóknak megelégedésére szolgált volna. Az egyik leggazdagabb ukránként számon tartott üzletember bejelentette, hogy kiszáll a játékiparból, a jogok pedig mostantól - itt tessék megkapaszkodni - a Bethesda kezében vannak.

Survarium



Ha mindez valóban igaz, és nem egy jól kitalált médiahack-nek vagyunk áldozatai, akkor a Bethesda közel kerül ahhoz, hogy monopolizálja a poszt-apokaliptikus játékokat (Fallout, Rage, S.T.A.L.K.E.R.), hiszen már csak a Wasteland és a Metro maradna meg tőlük független, említésre méltó franchise-ként.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)