Hirdetés

Hivatalos: már a Netflixen is vannak játékok, Magyarországról is elérhetjük őket

|

Egyszerre két fronton indít támadást a videojátékok piacára betörni szándékozó streamingszolgáltató.

Hirdetés

Talán a Google és az Amazon példája mutatja a legvilágosabban, hogy milyen kockázatos és buktatókkal teli jelenleg minden olyan próbálkozás, amely arra irányul, hogy új szereplőként kihasítson valaki magának egy szeletet a videojátékok piacának egyre növekvő tortájából. A Netflix azonban megfontoltabban halad, mint a temérdek befektetett pénz ellenére kudarcot kudarcra halmozó techvállalatok.

Főként a filmes és sorozatos katalógusába tartozó IP-kra épít, amelyek masszív rajongói bázissal rendelkeznek. Ilyen például a Stranger Things. És bár a kínálata még szerény, idővel gyarapodni fog, hiszen már a kiváló Oxenfree fejlesztői is a Netflix kötelékébe tartoznak.

Hirdetés

A Netflix Gaming eddigi leglátványosabb offenzívája keretében tegnap, azaz november másodikán felkerült a Google Play Áruházba a Stranger Things: 1984, a Stranger Things 3: The Game, a Shooting Hoops, a Card Blast és a Teeter Up. Nemsokára az App Store kínálatában is megjelennek az említett játékok, de addig az androidos eszközzel rendelkező Netflix-előfizetők kiváltsága, hogy ingyen futtassák mindet. De nincs még vége az izgalmaknak, ugyanis mától közvetlenül a Netflix applikációban is megtaláljuk a játékokat.

  • Használatukhoz elegendő az előfizetés, nincsenek reklámok, sem alkalmazáson belüli vásárlások.
  • A játékok nyelve automatikusan igazodik a profilunkban beállítotthoz, de ha az nem szerepel a támogatottak között, akkor angolra vált.
  • Minden profillal több, de véges számú eszközt tudunk kiszolgálni. Ha elérjük a limitet, tetszőlegesen eltávolíthatunk egy vagy több eszközt, hogy mások vegyék át a helyüket.
  • Gyerekprofillal alapjáraton nem lehet hozzáférni a játékokhoz.

Mike Verdu, a részlegért felelős alelnök blogposztjában sietett leszögezni, hogy amit most látunk, csupán a kezdet, a cél egy olyan játékkatalógus kialakítása, amelyben mindenki talál valamit, ami kedvére való.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)