Hirdetés

Hivatalos: nem lesz PlayStation 5-exkluzív a Final Fantasy XVI

|

Beismerte a játék producere, hogy legalább egy másik platformra biztosan megjelenik.

Hirdetés

Már a Final Fantasy XVI bejelentését elügyetlenkedte a Square Enix, mert az első trailerben a támogatott platformok között feltüntette a PC-t is a PlayStation 5 mellett, és hiába kommunikálta ezután azt, hogy egyszerű baki történt csupán, már késő volt, elhintette a kétely magvait. Több se kellett a Sony új generációs konzoljával nem, ellenben PC-vel rendelkező rajongóknak, akik addig nyaggatták a fejlesztőket, mígnem a játék producere egy livestream során felháborodottan utasította rendre őket.

De bármennyire is frusztrálta a helyzet Naoki Yoshidát, kiderült, hogy azok a korábban kiszivárgott információk, amelyek feltüzelték a PC-s tábort, tényeken alapultak. A PlayStation Blog japán kiadásában Yoshida maga ismerte be, hogy a Final Fantasy XVI PC-re is megjelenik.

Hirdetés

A producer megerősítette, hogy a PlayStation 5-re június 22-én érkező, a korábbi részeknél sokkal akciódúsabbnak ígérkező játékra a Sonyval mindössze 6 hónapra szóló megállapodást kötöttek, azaz december 22-én lejár az exkluzivitás. Csakhogy - és ezt fontosnak tartotta leszögezni - ez nem jelenti azt, hogy automatikusan aznap meg is jelenik a PC-s változat, mi több kijelentette, hogy kár is rá fél éven belül számítani. Ezt azzal indokolta, hogy ha a PS5-ös premiert követően elkezdenék optimalizálni a PC-s verziót, arra egyszerűen nem lenne elég hat hónap. Valamikor ki szeretnék majd adni, de még nem tudja megmondani, hogy erre mikor kerül sor. Yoshidáék célja az volt, hogy a Final Fantasy XVI a világ legjobb játéka legyen és nem örülne, ha azzal a hozzáállással találkozna, hogy azért nem veszik meg a játékosok PS5-re, mert inkább megvárják a PC-s kiadást.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Összegezve tehát az új Final Fantasy papíron csak 6 hónapig marad PS5-exkluzív, ám a gyakorlatban ennél hosszabb ideig. De legalább megnyugodhatnak a PC-s rajongók.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)