Hirdetés

„Hogy írjam meg ezt a szart?!” - fakadt ki az Assassin's Creed-képregény írója... a képregényben

|

A túlbonyolított Assassin's Creed-univerzum íróinak is meggyűlik a bajuk az embert megelőző ősi fajjal, pontosabban a nyelvükkel.

Hirdetés

Vannak a finom célzások, vannak az easter eggek... és van az Assassin's Creed-képregények írója, akinek egy ősi nyelven írt kőtáblára kellett szöveget költenie, és ahelyett, hogy beleásta volna magát az Első Civilizáció képviselőinek szótárába és grammatikájába, egyszerűen odaírta rá, hogy

"Ha valaki megmondaná, hogy írjam meg ezt a szart, azt nagyon megköszönném!"

Az AC-játékok, mint tudjuk - bocsánat, mint elvileg tudnunk kéne, hiszen mi is mindig elfelejtjük, akkora hülyeség lett mára az egész - egy virtuális valóságban játszódnak, a különböző korokban és vidékeken játszódó kalandoknak tehát van egy kerete, az Animus nevű gép, ami az ember génjeiből bányássza elő felmenői életét. A még tágabb sztori szerint pedig az egész arra megy ki, hogy megfejtsék az Első Civilizáció képviselőinek, egy ember előtti fajnak a rejtélyét, akik az isu nevű nyelven kommunikáltak. Ezt a nyelvet az Ubisoft szakértői valóban megalkották, ám a jelek szerint nem mindenki kapta meg a memót, hogy el kellene sajátítania. 

Hirdetés

Itt jön a képbe az Assassin's Creed: Valhalla - The Converts című képregény, amelyben egy isu kőtáblán olvasható a fenti szöveg, persze isu betűkkel. Nem mondjuk, hogy azon a nyelven, hiszen az író egyszerűen megfeleltette az angol szöveget betűről betűre, és még ezt is bénán. Az univerzumnak látezik ugyanis egy rajongói bázisa, az Access the Animus, amelynek tagjai anyanyelvi szinten beszélik az isut, így azonnal kiszúrták a turpisságot, és mint megfejtették, így is inkább halandzsa, mint értelmes angol szavak.

Nem tudni, hogy az író szerette volna, ha eljut az üzenete a fejesekhez, vagy remélte, hogy megússza - ez utóbbira természetesen esélye sem volt, hiszen a rajongók tekintete semmi felett nem siklik el, ilyen az internet. Azért reméljük, nem lesz ebből retorzió, inkább vicces és emberi történet ez, mint felháborító botrány.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)