Hirdetés

Hogyan ments meg egy családot szellemként?

|

Mintha a Ragyogás lenne, csak itt apu nem akarja lemészárolni a családot baltával. Viszont szeretne jó író lenni. És jó apa. Tudsz segíteni?

Hirdetés

Az a csodás az indie iparban, hogy képes újra és újra meglepetést okozni, megújítani a játék fogalmát. Most éppen megint egy olyan alkotásba futottam bele, amihez hasonlót még nem nagyon láttam. Na jó, hasonlót igen.

Természetesen ott a The Sims, mint életszimulátor, de az Orthogonal Games gondozásában megjelenő The Novelist kicsit más irányba viszi el a játékélményt. Adott egy író, Dan Kaplan, aki szeretne sikeres író lenni (mert nem megy olyan jól a szekér), ezért egy csodás, hatalmas házba utazik el nyárra családjával együtt, hogy megírja új művét. A házban persze van egy titokzatos szellem...

Aki te vagy. Nincs para. Ez nem horror, nem akció, még csak nem is kalandjáték. Leginkább amolyan spirituális kísérlet, ahol szellemként figyelhetjük meg egy család életét, hallhatjuk a gondolataikat, felfedezhetjük emlékeiket, megérthetjük, hogy milyen nehéz a munkát és a magánéletet összehangolni. Persze nem csak kukkolók vagyunk, mi is írjuk a sztorit, döntéseinkkel segítünk a családnak, hogy Dan megírhassa saját sztoriját, miközben szeretteivel is egymásra találnak - ha minden jól megy.

Jóval mélyebb és kicsit komorabb hangulatú alkotás ez, mint a The Sims, és sokaknak biztos az is furcsa, hogy nincs terrorista-szellem-démon-UFO-zombi-vámpír-mutáns-népellenség, akit plazmavetővel fel lehetne kenni a falra, de szerintem nagyon is érdekes ötlet. Foglalkoztunk már korábban olyan játékokkal, amelyek elgondolkodtató vagy radikális üzenetet hordoznak, a The Novelist leginkább egy olyan alkotásnak tűnik, ami a hétköznapi élet nehézségeire mutat rá. Az IGN egyébként a készítőkkel beszélgetett kicsit, ezt is érdemes megnézni:

Furcsa hangulata és szokatlan játékmenete ellenére érdekes kísérletnek ígérkezik. Ti tesztek vele egy próbát? Van hasonló játékélményetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)