Hirdetés

Hogyé' adják a Ubisoftot?

|

A Wedbush Morgan befektetési tanácsadó cég egyik munkatársa, Michael Pachter legutóbbi jegyzetében arra hívja fel a befektetők figyelmét, hogy most lenne érdemes felvásárolni a Ubisoft játékkiadót.

Hirdetés

Az elemző sok más kiadóra is kitért, így például szót ejtett az Activision, THQ, Electronic Arts hármasról is, ám mind közül a Ubisoft tűnik jelenleg a legjobb befektetésnek. Az úr szerint ugyanis itt évente legalább 30 százalékos növekedés várható, amely a "kulcsfontosságú márkáknak, az ígéretes megjelenéseknek, és az agresszív előretörésnek köszönhető az új generációs konzolok terén".

Nagyjából két évvel ezelőtt az Electronic Arts felvásárolta a francia székhelyű Ubisoft érdekeltségeinek 20 százalékát. Ezt követően számos elemző úgy nyilatkozott, hogy az EA sokkal nagyobb szeletet követelhetne a Ubi "tortájából", tehát akár az egész céget megvehetné, ám végül is az EA ettől elállt.

Az egyes kiadók összehasonlítása során Pachter a következőkre jutott: a Ubisoft és a THQ bevételi kilátásai közel azonosak (Ubi: 1 milliárd dollár, THQ: 1,1 milliárd dollár). A termékek szempontjából azonban az Activision is nagyon erős szereplő, főként a birtokában lévő számos licencjog miatt. A legérdekesebb azonban a riport végén hangzott el.

"Úgy gondoljuk a fentiek miatt, hogy az EA kezében a döntés arra vonatkozólag, hogy a Ubisoft játékkiadót teljes egészében felvásárolja, vagy csak többségi tulajdonjogot szerez. Nagyjából 2,4 milliárd dollárért bármikor megtörténhet a teljes felvásárlás."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)