Hirdetés

Holnap érkezik a World of Warcraft: Shadowlands pre-patch, így érdemes felkészülni

|

Az út Azeroth túlvilágába holnap délután megnyílik, addig pedig érdemes lesz felkészíteni a kliensünket, karaktereinket és fiókunkat.

Hirdetés

Sylvanas Windrunner valamikor ezekben a percekben indulhat Northrendre, hogy holnap legyalulhassa a jelenlegi Lich King, Bolvar Fordragon minden önbecsülését, és kettétéphesse a Helm of Dominationt. Az Azerothot és a túlvilágot elválasztó vékony fátyol hamarosan átszakad, és megérkezik a World of Warcraft: Shadowlands elő-frissítése. A csomag rengeteg változtatást és újdonságot kínál majd.

Mivel egy meglehetősen súlyos átalakításról van szó, érdemes lehet néhány lépést már ma elintézni, hogy holnap már csak gondtalanul kísérletezhessünk az újdonságokkal.

Hirdetés

Fejezzétek be, amit még be tudtok

Nem mintha nem bíznék olvasóink kitartásában, de erősen kétlem, hogy a következő néhány órában össze tudjátok majd szedni a szükséges 5 millió aranyat a Long Boira - viszont így is van még egy-két dolog, amit elintézhettek holnapig. Ha vannak raider cimborák, akkor a Heroic N'Zoth ölésért járó Uncorrupted Voidwinget még megszerezhetitek, illetve ha korábban megszereztétek a Horrific Visionök maszkjait, akkor még lesz időtök lefutni egy tökéletes, 5 maszkos kört a "the Faceless One" titulus megszerzéséhez. Ezek holnap reggeltől már nem lesznek elérhetőek (leszámítva a Voidwinget, ő kivárja a Shadowlands indulását) a játékban. Sok más is kikerül, ezek listáját itt találjátok.

Mentsétek le a WTF mappát

A kliens WTF és Screenshots mappáiban találhatóak a játékidőtök alatt ellőtt fotóitok, a grafikai és egyéb beállításaitok, és az Addon konfigurációitok. A PTR-en ugyan nem láttunk semmiféle indikációt arra, hogy a játék fájlstruktúrája nagyot változna a 9.0-val, de ettől még érdemes lesz lementeni ezeket. Méreteikben nem nagyok, de az eltünésük rengeteg fejfájást okozhat.

Töltsétek le a frissítést

Ha már régóta telepítve van a gépeteken a World of Warcraft kliense, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjátok: a frissítés fájljainak nagy része már jó eséllyel ott vár a merevlemezeiteken. Ha a napokban szedtétek le a játékot, akkor kicsit más a helyzet. A Battle.net a jövőben használandó adatok letöltésének sebességkorlátját alapból nagyon alacsonyan tartja, ami ugyan garantálja, hogy több nap alatt szépen, zavartalanul leszivárogjanak a dolgok, de ha az elmúlt 1-2 napban telepítettétek a WoW-ot, akkor jó esély van rá, hogy a 9.0 adatainak jelentős része még nem ért le. Ezt magatok is ellenőrizhetitek, ha elindítjátok a Battle.net klienst és megnézitek a nagy kék Play gomb melletti részt. Ha ott van egy zöld vagy szürke nyíl, akkor még nincs kész a letöltés.

Ebben az esetben vándoroljatok el a Settings, Game Install/Update részbe, és a Future patch datánál látható értéket vagy állítsátok 0-ra (ilyenkor korlátlanul tépi a program az adatokat) vagy valami olyan letöltési sebességre, ami számotokra kényelmes.

Holnap, a karbantartást követően a frissítés így is, úgy is teljes sebességgel fog leszaladni, de nagy esély van rá, hogy a Battle.netnek nehézségei lesznek, így ezt addig intézzétek, amíg gondtalanul van alkalmatok rá.

Számoljatok a szerverváltozásokkal

Ha a szintezési változások miatt már elkezdenétek karaktereket gyártani, akkor először lessetek rá a szerverkapcsolati változásokra. A Battle for Azeroth vége és a Shadowlands elő-frissítés megjelenése között eltelt időben a Blizzard összekapcsolt jónéhány európai Realmet, és hogy tudjátok, hol álltok, összeszedtük nektek a listát:

  • A Kilrogg, Runetotem, Nagrand és Arathor (a magyar játékosok Alliance oldali otthona) szerverekhez csatlakozott a Hellfire
  • A Blade's Edge, Vek'nilash, Eonar és Aerie Peak szerverekhez csatlakozott a Bronzebeard
  • A Burning Steppes, Kor'gall, Executus, Bloodfeather, Shattered Hand, Darkspear és Terokkar szerverekhez csatlakozott a Saurfang
  • Az Aggra és Grim Batol szerverekhez csatlakozott a Frostmane
  • A Karazhan, Lightning's Blade, Deathwing, The Maelstrom és a Dragonblight szerverekhez csatlakozott a Ghostlands
  • Az Auchindoun, Jaedenar és Dunemaul szerverekhez csatlakozott a Sylvanas
  • A Bladefist, Zenedar, Frostwhisper, Darksorrow, és Genjuros szerverekhez csatlakozott a Neptulon
  • A Skullcrusher, Xavius és Al'Akir szerverekhez csatlakozott a Burning Legion
  • A Scarshield Legion, Sporeggar, The Venture Co, Ravenholdt, Defias Brotherhood, és Darkmoon Faire szerverekhez csatlakozott az Earthen Ring.

A szervercsoportokon belül a játékosok csatlakozhatnak az adott szerver guildjeihez, közösek az aukciós házak, részt vehetnek a másik szerverek játékosai által szervezett raidekben és dungeonökben, továbbá láthatják a más szervereken tevékenykedő kalandozókat a világban lófrálni. Általában az alacsonyabb populációval rendelkező szervereket szokták összekapcsolni, így valószínűleg a fenti Realmek egyikén sem lesz akkora tömeg, mint mondjuk a Silvermoonon (a legnagyobb Alliance szerver) vagy a Draenoron (a legnagyobb Horde szerver), de a kapcsolódásnak köszönhetően bőven lesz elég játékos a tartalmak élvezetéhez.

Indítsatok egy Death Knightot és/vagy egy Demon Huntert

Ha valaha tervezitek felhúzni a Hero kasztokat, akkor azt érdemes lesz ma elkezdeni. A Death Knightok és a Demon Hunterek a frissítés után 8-as szintről indulnak majd, de ha ma összerakjátok a karaktereket, akkor az eredeti 58-as és 98-as kezdőszintjükről lesznek lezsugorítva, melyek 27-es és 39-es karaktereket eredményeznek majd. Ennek köszönhetően, ha még ma megalkotjátok ezeket a karaktereket, akkor kis előnnyel indíthatjátok majd a jövőben a szintezésüket.

Olvassatok, menjetek ki a természetbe, játszatok a halaitokkal

Holnap reggel 7-kor indul egy hosszas karbantartás. A Blizzard közleménye szerint ez várhatóan délután 3-ig tart majd, ami után már a 9.0-s World of Warcrafttal játszhatunk. Ezt az időintervallumot nem kell szentírásként kezelni: voltak frissítések, melyeknél jóval előbb végetért a karbantartás, de olyan is előfordult, hogy megcsúszott a munka. A lényeg, hogy az így nyert órákat töltsétek a szeretteitekkel, a kutyátokkal vagy a házi feladatotokkal. Mind tudjuk, hogy amint a szerverek feltámadnak, mindezek csak halovány háttérzajjá válnak az életetekben.

Ha figyeltek a fentiekre, akkor sem ígérhetjük, hogy tökéletes lesz a holnapi nap, de legalább a WoW-ban töltött óráitok könnyedebben indulnak majd. Amíg az utolsó óráinkat éljük a BFA-ban, addig írjátok meg, hogy mi lesz holnap az első dolgotok a bejelentkezés után!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)