Hirdetés

Miért is csúszik a Horizon Zero Dawn?

|

Sokan csalódtak, hogy idén már nem kezdhetik el a Horizon Zero Dawn-t, de a Guerilla Games szerint nem hiába várakoztatnak meg minket.

Hirdetés

Már a játék bejelentésekor is érződött, hogy a Horizon Zero Dawn egy igen ambiciózus projekt, így a 2015-ös E3-on is már az idei évet célozta meg a Sony és a Guerilla Games. Bár a rajt 2017 elejére csúszott, a játék rendezője, Mathijs de Jonge szerint nem radikális változtatások állnak a késés hátterében.

"Már csak finomhangolásról van szó. Egy szabadon bejárható világunk van, ami nagyon nagy lett. Sok küldetésünk és rengeteg különböző régiónk és gépünk van. Csupán játék közben tesztelni őket, már ez is nagyon időigényes. Szeretnénk emelni némelyik terület minőségét" - nyilatkozta a Horizon Zero Dawn fejlesztésének vezetője.

De azért dolgozni szeretnének a sztorielemeken is, csiszolnak ugyanis a párbeszédeken és az arc-animációkon is. A Guerilla Games munkatársa mesélt arról is, hogyan alkották meg Aloy karakterét:

"Korábban a Killzone játékokon dolgoztunk, így mindig egy férfi főszereplőnk volt. Szerettünk volna valami újat kipróbálni. Ráadásul FPS-ekről egy nyitott világú akció-RPG-re is váltottunk, tényleg minden megváltozott, szóval ezt is meg akartuk próbálni és úgy éreztük, egy olyan női főszereplő, mint Aloy jól illene a játékba" - mondta de Jonge, de hamar hozzátette, nem a karakter neme volt a legfontosabb szempont. "Nem arra koncentráltunk, hogy nő vagy férfi, hanem a személyiségét szerettük volna kidolgozni. (...) Aloy nagyon kíváncsi és határozott. Szeretné felfedezni a világot és kibogozni ezeket a rejtélyeket. És remélhetőleg ugyanezt fogja érezni a játékos is: meg akarod majd oldani ezeket a rejtélyeket, meg akarod ismerni ezeket a gépeket, találkozni akarsz majd a többi törzzsel. Eszerint terveztük meg elsősorban a karakterét" - fejtette ki a rendező.

Mit gondoltok, lehet Aloy a PlayStationös gamerek következő kedvenc karaktere?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)