Hirdetés

PC-re látogat a PlayStation 4 egyik legirigyeltebb játéka

|

A Guerrilla Games ügyvezetője erősítette meg a korábban még pletykaként kezelt hírt, tényleg jön PC-re a Horizon Zero Dawn.

Hirdetés

Újabban érdekes trend kialakulását figyelhetjük meg: több PlayStation 4-re tervezett cím is napvilágot látott PC-n. A Quantic Dream nagy költségvetésű interaktív drámáival kezdődött a sor, majd a Death Strandinggel folytatódott, csak hogy most egy még nagyobb becsben tartott exkluzívról derüljön ki, nemsokára újabb platformon válik elérhetővé. Egészen mostanáig csupán meg nem erősített értesülősekről, lánykori nevükön pletykákról lehetett hallani a Horizon Zero Dawn átiratát illetően, ám egy friss interjú a Guerrilla Games ügyvezetőjével egyszer s mindenkorra tisztázta a helyzetet.

Hirdetés

Hermen Hulst a PlayStation.Blog kérdésere megerősítette, hogy már idén nyáron megjelenik PC-re is a pazar akció-szerepjáték. Noha ez nyilván remek hír mindenkinek, aki nem PS4-en kívánta átélni Aloy kalandját, azért jó, ha tudjátok, hogy a döntés hátterében komoly üzletpolitikai megfontolások állnak. Szó sincs arról, hogy a Sony, illetve annak belsős stúdiói hirtelen beleszerettek volna a PC-be, mindössze találtak egy hatásos módszert arra, hogy megmutassák a konzoloktól eddig elzárkózó gamereknek, milyen nagyszerű játékokkal üthetnék majd el az időt PlayStation 5-ön.

Fontosnak tartom, hogy nyitottak legyünk új ötletekre, amelyek révén több emberrel is megismertethetjük a PlayStationt, megmutathatjuk nekik, hogy miből is maradnak ki.

Hulst egyúttal megnyugtatta PS4 konzolok tulajdonosait, hogy egy belső fejlesztésű AAA kategóriás játék PC-s megjelenése nem jelenti törvényszerűen azt, hogy szép sorjában követi majd a többi. Nincsenek további PC-s terveik, száz százalékig elkötelezettek választott hardverük mellett. A Horizon Zero Dawn esetére kivételkét tekint, amely tökéletesen alkalmas arra a célra, amire szánják.

Örültök a megerősítésnek? A teljes interjút itt tudjátok elolvasni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)