Hirdetés

A hős, aki szembeszáll a filmszövetséggel

|

Múlt novemberben a harminc éves Shawn Hogan kapott egy érdekes telefonhívást a Universal Pictures és az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) ügyvédjétől, melyben arról tájékoztatták a szoftverfejlesztőt, hogy beperelték az Apádra ütök című film BitTorrent segítségével történő illegális letöltése miatt. Hogan a vádakat rögtön elutasította, arra hivatkozva, hogy a filmet már megvásárolta DVD-n, de a szövetség 2500 dollárt követelt tőle, ha nem akarta bíróságra vinni az ügyet. Az MPAA több ezer ehhez hasonló ügyet indított az utóbbi években, s ezek nagy része itt véget is ért: a vádlottak kifizették a kért összeget, a pert pedig ejtették. Ám ebben az esetben ez máshogy történt. A védelem szerint a szövetség nem állapíthatja meg egy IP cím alapján, hogy ki volt az elkövető, különösen a Wi-Fi kapcsolatok rohamos terjedését és fejlődését figyelembe véve. Hogan hajlandó akár a százezer dollárnál nagyobb perköltséget is kifizetni - ha esetleg veszítene -, s úgy gondolja, hogy ez még mindig megéri, ha ezzel sikerül az MPAA taktikáját megbillenteni. A szövetség kalózellenes osztályának vezetője, John G. Malcolm elmondta, hogy természetesen Hogan úrnak joga van bíróságra vinni az ügyet, s számukra okoz örömet, hogy ezt ott is megtárgyalhatják.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)