Hirdetés

Hosszú kihagyás után folytatást kap a Paradox sorozata - jön a Victoria 3!

|

A nagyszabású stratégiai játékokkal foglalkozó stúdió a saját rendezvényén jelentette be az új részt.

Hirdetés

Fennállása óta számos kiváló stratégiai címmel lepte már meg a grandy strategy műfaj kedvelőit a Paradox Interactive, hiszen olyan szériákat köszönhetünk a csapatnak, mint a Crusader Kings és a Hearts of Iron. Aztán persze illik megemlíteni még a Victoria sorozatot is, amelynek legelső felvonása még 2003-ban debütált, aztán 2010-ben megérkezett a második rész, idén pedig, több mint egy évtizeddel később a srácok bejelentették a harmadik epizódot.

Hirdetés

A kiadó a saját, PDXCON Remixed elnevezésű rendezvényén leplezte le a Victoria 3-at, ami az 1836 és 1936 közti időszakba kalauzolja majd el a játékosokat, és választott nemzetünk élén ugorhatunk fejest a látszólag egészen komplex mechanikákkal operáló játékmenetbe. A leginkább társadalom-szimulátornak nevezhető játékban rajtunk áll, milyen jellegű kormányt alakítunk ki, és hogyan hasznosítjuk az iparosodással járó előnyöket.

A játékban tehát száz esztendőnk lesz arra, hogy nyomot hagyjunk a világon, ez idő alatt pedig elég sok mindent csinálhatunk. Várhatóan már az is nagy kihívás lesz, hogy választott országunkat felvirágoztassuk, hiszen nem minden egyes polgár ugyanolyan beállítottságú, és a különböző ideológiák között nem is annyira egyszerű lavírozni. Így tehát egy konzervatív társadalomban valószínűleg egészen más dolgokkal kell szembenéznünk, mint egy liberális demokráciában.

Még tovább bonyolítja a dolgokat, hogy a nagyvilágban is meg kell állnunk a helyünket, és ennek a résznek nemcsak kereskedelmi, hanem többek között diplomáciai aspektusai is vannak. Nyilván számít majd, milyen a kapcsolatunk a környező országokkal, és ha úgy alakulna, hogy háborúra kényszerülünk egy másik nemzettel, akkor sem kell feltétlenül fegyveres konfliktusokba bonyolódni, más módon is elrendezhetjük a problémákat.

Az egyszeri játékos számára talán nehéz lesz eligazodni a Victoria 3 világában, ám valószínűleg van egy olyan közösség, amelyik már alig várja a játék megjelenését. Pontos megjelenési dátumot egyelőre nem kaptunk, de remélhetőleg ezt is megosztja velünk hamarosan a Paradox, annyi viszont biztos, hogy első naptól fogva elérhető lesz az Xbox Game Pass kínálatában, természetesen PC-re. Időközben egyébként már élesedett az alkotás Steam-oldala is.

Ti örültök a folytatásnak, vagy inkább más grand strategyt preferáltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)