Hirdetés

How to Survive - tényleg lopták az ötletet?

|

Csupán a véletlen műve, hogy két szinte teljesen egyforma zombis játék készül párhuzamosan?

Hirdetés

Még az év elején beszámoltunk róla, hogy Kickstarteren van egy igen tetszetős indie zombis túlélő-RPG, a Roam. A projekt jócskán túllépte a kitűzött 40 000 dolláros célt, így a fejlesztés meg is kezdődött. Minden a legnagyobb rendben ment, amíg meg nem jelent a How to Survive, amely meglepően sok hasonlóságot mutat Ryan Sharr készülő játékával.

A projekt vezetője egy Kickstarter közleményben tette közzé észrevételeit a 2 játék közös pontjaival kapcsolatban. Egy korábbi emailt is megosztott, melyben a 505 Games még januárban megkereste, hogy a Roam megjelenésével kapcsolatban tárgyalásokat folytassanak. Az ajánlatot a volt Gas Powered Gameses fejlesztő akkor nem fogadta el, a dolog azonban úgy látszik, nem maradt ennyiben.

Sharr égbekiáltó lopásnak nevezte a 505 Games tettét. Hogy a projekt közösségi finanszírozással készülhessen, minden részletet, játékmenetbeli megoldást közzé kellett tenni, így nem volt nehéz azokhoz hozzájutni. Kérdéses, mennyire hátráltatja majd az ilyen projektek finanszírozását, ha a kiadók büntetlenül használhatják fel a kis stúdiók ötleteit saját játékaikban.

„Nem akarom, hogy a Roamot a How to Survive-hoz kössék az emberek, ne adj' isten azt mondják, loptunk bármit tőlük!" - nyilatkozta Sharr, aki még nem döntötte el, jogi útra tereli-e a dolgot.

A 505 Games munkatársai egyelőre nem kommentálták a hírt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)