Hirdetés

Ezzel a programmal tesztelheted, hogy működne-e a HTC Vive a gépeddel

|

Tegnap bejelentették a HTC Vive árát és a megjelenés idejét, ma pedig közzétették a gépigényt, valamint egy szoftvert, amivel bárki könnyen ellenőrizheti, az ő gépe VR-kompatibilis-e.

Hirdetés

A HTC Vive drágább lesz, mint az Oculus Rift, de bizonyos szempontból többet is tud majd. A két eszközhöz viszont nagyjából ugyanolyan gép kell. 

A Valve ma kiadta a SteamVR Performance Test programot, amivel bárki két perc alatt tesztelheti, a gépe alkalmas lesz-e az áprilisban megjelenő HTC Vive-hoz. Az alkalmazás egy Portal-témájú demót futtat, majd miután elég adatot gyűjtött, kiírja, élvezhetjük-e 90 fps-sel a VR tartalmakat, teljes élményben lehet-e részünk, vagy ha nem, a videokártyát, a processzort, vagy mindkettőt újítanunk kell-e. A hivatalos gépigény az alábbi, de azért tegyetek egy próbát a teljesítményteszttel (a link a Steamet nyitja meg).

HTC Vive gépigény

Op. rendszer: Windows 7 SP1, Windows 8.1 vagy Windows 10
Processzor: Intel i5-4590 / AMD FX 8350 vagy jobb
Memória: 4 MB RAM (valószínűleg inkább GB akar lenni, de így szerepel a hivatalos adatlapon)
Videokártya: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290 vagy jobb

Készen áll a gépetek a VR-élményre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)