Hirdetés

[HW] Brutális Xeon rendszer teszt

|

A srácok a Firingsquad-nál két darab négymagos Intel Xeon X5365 processzort tartalmazó rendszert teszteltek. A játékok ezúttal elmaradnak, de egyéb alkalmazásokban amúgy szép kis processzorokat mosnak le a pályáról.

Hirdetés

A 3 GHz-en ketyegő, 1333-as FSB-vel és processzoronként 8MB másodszintű gyorsítótárral rendelkező Clowertown szörnyek egy Intel S5000XVN alaplapban, 4 GB memória társaságában vetették bele magukat a küzdelembe. Ellenfélnek egy alapórajelen járó és egy 3GHz-re húzott E4300-at, és egy E6700-at választottak. A 64 bites Vista Ultimate alatt aztán szintetikus tesztprogramokkal és Office-szal nyúzták a vasat, alkalomadtán csak négy magot használva.
Azért tegyük hozzá csendben, hogy a 8 magot tartalmazó rendszer ellen csak 2 magos processzorok próbálták felvenni a versenyt, és a tesztprogramok többsége sem valós környezetet, hanem nyers teljesítménypróbát jelentett - ahol aztán esetenként a V8 pont négyszer erősebb lett, mint a második helyezett. Mindenesetre egy lapon ekkora teljesítmény szép eredmény - méltó ellenfele az AMD 4x4-ének, bár a V8 "Media Creation PC" néven fut, és nem éppen játékra lett kihegyezve.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)