Hirdetés

[HW] Merevlemez 1 GB cache-el

|

Japánban ilyen is van... egy DTS nevezetű cég úgy döntött, hogy 1 GByte memóriával turbóz fel 2.5 hüvelykes merevlemezeket. Az eredmény? Alant, M-Cell néven megtalálható.

Hirdetés

Tehát mi is van az általunk is ismert, asztali PC-kben általában megtalálható 3.5 hüvelykes dobozban? Egy 2.5 hüvelykes, 80 és 160 GByte tárhellyel rendelkező merevlemez - amit inkább notebookokba szoktak tenni, a kibővített átmeneti tárolóként funkcionáló rendszermemória, némi aksi és egy, a cég által gyártott chip, ami persze vezérli az egészet. Az egész doboz SATA csatolófelületen kapcsolódik az alaplapunkra.

A Gigabyte istállójából "rendszermemóriából merevlemez" megoldást láthattunk már, de ez a japán öszvér megoldás új. A Gigabyte cucca egy kicsi, de nagyon gyorsan elérhető, kis késleltetésű adattárat jelent, míg ez egy majdnem-normális merevlemez, aminek azonban a kis (jellemzően 1GB-nál kisebb) adatokhoz való gyakori hozzáférése sokkal gyorsabb. Ennek oka az, hogy ezeket ezúttal a hatalmas átmeneti tárolóként funkcionáló 1 GB RAM-ból lényegesen sebesebben lehet előbányászni, mint a lassan mozgó fejekkel megkeresni azokon a fránya forgó tányérokon és onnan beolvasni. Akik ilyenkor hasonló mértékben érdeklődni kezdenek mindenféle grafikonok iránt, mint én, azok kínzó vágyukat itt elégíthetik ki - azonban számítsanak a megszokottnál valamivel kevesebb latin betűre :)

 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)