Hirdetés

Így lehet robotporszívóval Doom mapokat csinálni

|

Sok agyament mod készült már az elmúlt évek során, de a Doomba az egyik legelborultabb az összes közül.

Hirdetés

A Doom közössége mindig is aktív volt, ha modolásról és új tartalmakról van szó, viszont most olyan, mintha a legutóbbi reboot megjelenése egy újabb hatalmas lendületet adott volna a 25 éve megjelent klasszikusnak. Míg a játék dizájnere egy teljesen új fejezettel készül, addig egy lelkes rajongó most az utóbbi idők egyik legkreatívabb modjával állt elő.

Hirdetés

Mostanában egyre népszerűbbek a Roomba nagyon aranyos robotporszívói, amik a szobát körbejárva feltérképezik a terepet, hogy aztán már maguktól is tudják, merre kell legközelebb takarítani. Ugye ez a fajta működés feltételezi, hogy ezeket a "térképeket" a porszívó valahol el is tárolja, amiből értelemszerűen következik, hogy ebből valahogyan Doom pályákat is lehetne akár csinálni.

Rich Whitehouse most el is készített egy scriptet, ami a Roombából kinyerhető térképformátum alapján képes előállítani egy a Doom számára is értelmezhető, véletlenszerűen generált pályát. Whitehouse kikötötte, hogy a rendszer nem tökéletesen tesztelt és csak a Roomba 980-as modellel lett kipróbálva, de ettől függetlenül remek szórakozás és érdemes lehet kipróbálni annak, aki rendelkezik ilyen porszívóval.

Ha szeretnétek kipróbálni, akkor Whitehouse weboldalán megtaláljátok a pontos utasításokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)