Hirdetés

Ideje pihenni - mondja a koreai kormány a 18 év alatti gamereknek.

|

Érdekes új kezdeményezésről adhatunk hírt a világ talán legfejlettebb internetes országából.

Hirdetés

"Eleget játszottál már, ideje mást csinálni" - biztos hallottatok már ilyesmit szüleitektől, haveroktól, barátoktól vagy netán életetek párjától.

Azonban Koreában ezt maga kormány fogja mondani. A koreai Kulturális, Sport és Turisztikai minisztérium új rendelkezést hozott, amely szerint a  18 év felhasználok számára egyfajta "éjszakai kikapcsolás" lép életbe. Ez nem más, mint egy kötelező hat órás internet-lekapcsolás. Az érintettek kiválaszthatják, mikor kezdődjön a hat órás "elsötétítés": éjfélkor, éjjel egykor vagy éjjel kettőkor - a kiválasztott időben az internet elérés hat órára automatikusan megszűnik.

Ez az új rendelet azért született, hogy segítsen a koreai állampogároknak elkerülni a online videójáték-függőséget, amely egyre több problémát okoz az országban. Egyelőre csak teszt-fázisban van a szolgáltatás, így jelenleg csak olían játékokat tartalmaz, mint a Dungeon Fighter Online vagy a Dragon Nest, azonban ki fogják terjeszteni Korea 19 legnépszerűbb online játékára, amelyben már benne lesz a Mabinogi és a Maple quest is. Az új rendelet egyébként nemcsak az "éjszakai kikapcsolás"-t alkalmazza, hanem ha valaki már jelentős ideje van online egy játékban, akkor belassítja az internet kapcsolatát olyannyira, hogy sokkal nehezebben játszható legyen a játék - ezzel figyelmeztetve, hogy ideje pihenni, ideje kiszállni.

Van egy fogadásom arra, hogy Magyarországon ilyen rendszer működésképtelen lenne - a magyarok tuti találnának millió kiskaput. Ettől független mi a véleményetek? Működhet? Nem működhet? Lesz hatása?

 

.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)