Hirdetés

Idomított aligátor és kerekes tacskó hozta el a Far Cry 6 megjelenési dátumát

|

Hivatalosan is bemutatkozott a Ubisoft nyitott világú lövöldéjének játékmenete, továbbá megtudhattuk, mikor játszhatunk vele legkorábban.

Hirdetés

Ha minden terv szerint haladt volna, e pillanatban nagy valószínűséggel a Far Cry 6 első tartalmi bővítményéről beszélgetnénk, ugyanis eredetileg február 18-án kellett volna megjelennie a Ubisoft Toronto felügyelte lövöldének. Csakhogy közbeszólt a Covid19, és nagy valószínűséggel egy sor további tényező is, amelyeknek ugyan semmi közük a járványhoz, ugyanakkor jelentős mértékben képesek hátráltatni egy-egy projekt haladását.

Most viszont már abba a stádiumba ért a fejlesztés, amikor bátran mutogathatnak kisebb-nagyobb szeleteket a játékmenetből. Az első ilyen alkalmat magyar idő szerint ma este 18:30-ra időzítette a Ubisoft, de - egyelőre nem tudni, kinek a hibájából - már a reggeli órákban kiszabadult a forradalom szelleme a palackból. Ennek következtében aki nem akart várni, lengyel narráció kíséretében megleshette, mire is számíthatunk majd a Far Cry 6-tól. 

Hirdetés

Aki arra számított, hogy Giancarlo Esposito szerződtetése Antón Castillo, a fiktív karibi szigetország, Yara diktátorának szerepére annak a jele, hogy a Far Cry 6 hangvétele komolyabb lesz a két legutóbbi részben tapasztaltnál, szinte biztosan csalódni fog. Mert miközben maga a környezet Kubára emlékeztet, és a Castillo rezsimje elleni küzdelem csodálatos kulisszája lehetne az alaposan átgondolt, valósághű taktikákon alapuló gerillaháborúnak, a fejlesztők elviccelik ezt házilag barkácsolt gyilokszerszámokkal (köztük egy Macarena CD-ket lövöldöző fegyverrel), aranyfogú, pólót viselő aligátorral és kerekesszékes tacskóval (oké, van egy teljesen hétköznapinak látszó paci is, de ő valószínűleg járgánynak számít), és különleges hátizsákokkal. Utóbbiak tömegoszlatásra és páncélosok kiiktatására alkalmas, megint csak MacGyver módjára összefércelt fegyverrendszereket takarnak.

Az ellenállás lángját a szívében hordozó Dani Rojas ugyan a trailerben, valamint a gameplay bemutatóban is a női nemet erősíti, a Ubisoft már korábban elárulta, hogy a játékosra bízza, férfi vagy női főhőst akar-e indítani. A beleélést fokozandó Dani nem lapít majd némán, mint hal a szatyorban, hanem bizony hallatni fogja a hangját is.

A Far Cry 6 október 7-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, továbbá Xbox One és Xbox X|S konzolokra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)