Hirdetés

Igaz történet alapján - Frost/Nixon ismertető

|

Az 1974-es leköszönése után Richard Nixon évekig a nyugdíjasok megszokott életét élte, nem is sejtve, hogy David Frost showman hatalmas dobásként exkluzív interjút kívánt készíteni vele.

Hirdetés

A hat Oscar-díjra jelölt film hiteles képet ad a hetvenes évek Amerikájáról. A liberális értelmiség által gyűlölt egykori elnök magánemberként is megjelenik. Erős benne a visszatérés utáni vágy, de közben a Watergate-ügy semmisé tétele végig teherként nehezedik rá.

A másik oldalon ott van egy fiatal showman, aki évekkel korábban megismerhette az Amerikai közönség előtti sikert, de mivel elbukott, így maradtak a hazai vizek a londoni és az ausztráliai show műsorok. Ez a férfi pehelysúlyú ellenfélnek tűnhetett a mindenhájjal megkent Nixon számára. Frost mégis hatalmas álomként meg akarta valósítani az interjúkat és sikert akart ezekkel elérni.

A forgatókönyv pontos képet ad a háttérben zajló eseményekről. Így rekonstruálhatjuk, hogy a két személy életében mit jelentett ez a lehetőség. Kit mi motivált? Ki mennyire vette komolyan? Ez csak egy átlagos beszélgetés volt vagy komoly tétje volt? Ezek fogalmazódnak meg bennünk, mert a szereplők játéka ezt sugallja irányunkba.

A remek film ismertetőjének folytatása a CineStar honlapján olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)