Hirdetés

Igazán különleges lesz az Aliens: Dark Descent játékmenete, most meg is nézhetjük, hogy milyen

|

A Tindalos Interactive csapatalapú játéka egy hónapon belül megjelenik, ezért a stúdió minden részletre kiterjedő gyorstalpalóval zárkóztatja fel az érdeklődőket.

Hirdetés

A Focus Home Interactive, a 20th Century Games és a Tindalos Interactive (Battlefleet Gothic: Armada 1-2) közös taktikai akciójátéka, a felülnézetes Aliens: Dark Descent egy teljesen új történetet mesél el: a Lethe holdján járunk, ahol egy osztagnyi - fegyverekkel, páncélokkal és képességekkel testre szabható - tengerészgyalogost terelgetve kell felvennünk a harcot a savas vérű lényekkel.

Az már egyértelművé vált a korábbi előzetesekből, hogy az összecsapások valós időben zajlanak majd és nem lesz egyszerű dolgunk, mivel az ellenfeleink idomulni fognak az általunk alkalmazott taktikához. Most viszont bővebb betekintést is kaptunk a játékmenetbe. 

Hirdetés

Az alábbi gameplay videóban a fejlesztők mesélnek a narratíváról, a főszereplőkről és a játékmechanikákról is. A játék egy teljes értékű taktikai kampányt kínál majd tele feszült pillanatokkal, amely során a Lethe rejtélyeit próbáljuk meg felfedezni. A csapatot egyetlen egységként irányíthatjuk, köszönhetően az "innovatív és intuitív irányításnak mind a billentyűzet-egér, mind a kontroller segítségével. A tengerészgyalogosok "intelligensen" reagálnak majd a parancsokra a Squad Behavior Systemnek köszönhetően, és amikor a xenomorfok által jelentett fenyegetés fokozódik, lelassíthatjuk az időt, hogy döntéseket hozzunk.

Minden nekifutás egyedi lesz az MI alkalmazkodása miatt, továbbá fontos odafigyelni a csapattagok egészségére és stresszszintjére, mivel ha valamelyikük meghal, végleg eltűnik, nincs automatikus újraéledés. A küldetések után visszatérünk az űrhajónkra, az Otagóra, ahol gyógyulhatunk, új embereket toborozhatunk, kutathatunk, fejleszthetünk és így tovább. Íme az áttekintés:

Ha tetszik az, amit az Aliens: Dark Descentből láttatok, akkor örülni fogtok neki, hogy már nem kell sokat várni rá: június 20-án érkezik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)