Hirdetés

Igazi legendákhoz csatlakozik a FromSoftware első embere

|

Az Elden Ring sikere rangos életműdíjat hozott Hidetaka Miyazakinak.

Hirdetés

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a tavasszal megjelent Elden Ring minden idők egyik legjobban sikerült címe lett, elég csak elolvasni a kritikánkat, rápillantani a játék 96 pontos Metascore-jára, vagy belebotlani valahol az internet-szerte áradozó rajongók kommentjeibe.

A FromSoftware jól ismert megoldásainak nyílt világba ültetése tehát jött, látott és győzött, a jelek szerint pedig a stúdióvezető Hidetaka Miyazaki ezzel végképp bebetonozta a helyét a japán játékipar legendáinak dicsőségcsarnokában.

A Computer and Entertainment Developer Conference (CEDEC) nevű iparági konferencia ugyanis nemrég bejelentette, hogy Miyazaki kapja a "különleges díját", amely afféle életműdíjnak tekinthető.

Hirdetés

A fejlesztő ezzel nem akármilyen társasághoz csatlakozik: a rangos elismerés első birtokosa a Nintendo-legenda Shigeru Miyamoto volt, később pedig olyanok kapták meg, mint a Dragon Questet megalkotó Yuji Hori, a PlayStation atyjaként ismert Ken Kutaragi, vagy a Namco alapítója, Masaya Nakamura.

"A Demon's Souls-tól kezdve Miyazaki következetesen kihívást jelentő játéktervezése továbbra is lenyűgözi a rajongókat, és új utakat nyit a saját műfaján belül. A FromSoftware legutóbbi játéka, az Elden Ring a korábbi munkásságuk betetőzése, amely minőségben és léptékben is messze felülmúlja az eddigieket: a játék világszerte rendkívüli elismerést kapott a felhasználóktól, hatalmas sikert aratva. Hidetaka Miyazaki számos díjat nyert, alkotásai pedig mind a játékosok, mind a játékkészítők csodálatát kiváltották."

- írja a szervezet Miyazakiról, aki egyébként 2004-ben csatlakozott a FromSoftware közel negyven éve alapított csapatához, ahol olyan címek rendezőjeként felügyelte a munkálatokat, mint a Dark Souls-széria, a Bloodborne vagy a Shekiro: Shadows Die Twice.

A CEDEC-konferencia március 23 és 25 között zajlik majd, melynek során Miyazaki hivatalosan is átveheti a különleges díjat. A rendezvény egyébként annak a  Computer Entertainment Supplier's Associationnek az érdekeltsége, amely a szeptember 15. és 18. között esedékes Tokyo Game Show-t és a Japan Game Awardsot is szervezi.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)