Hirdetés

Igazi troll a Monster Energy, a Ubisoft után egy másik fejlesztőcsapatot is betámadott a névhasználat miatt

|

A Dark Deception: Monsters & Mortals stúdiójának fájhat a feje.

Hirdetés

A Monstes Energy Supercross-szal a piacon lévő Monster Energy korábban bebizonyította már, hogy képes agresszívan fellépni, ha egy játékipari szereplő megpróbálja felhasználni a monster szót a projektjéhez: a Ubisoftnak ezért kellett megváltoztatnia az eredetileg Gods and Monsters névre keresztelt játékát Immortals: Fenyx Risingra. A Ubisoftnak valószínűleg sikerült volna megnyernie az ügyet, viszont ehhez sok időre és pénzre lett volna szüksége, így inkább a gyorsabb és költséghatékonyabb átnevezés mellett döntöttek, megspórolva a perköltségeket. 

A trükk persze nem működik mindenkivel, a Capcom Monster Hunter szériája például zavartalanul bővül, szóval van egy határ. Egy indie csapattal viszont könnyebb a cég dolga.

Hirdetés

Ezúttal a Dark Deception: Monsters & Mortals mögött álló stúdiót, a Glowsticket vették célba az italgyártó cég ügyvédei. A cég igazgatója, Vincent Livings a Twitteren tette közzé, hogy a Monster Energy milyen jogi követelésekkel állt elő: a Dark Deception névvel semmi problémájuk nincs, viszont ami a többit illeti, be kell tartaniuk néhány szigorú irányelvet, például nem használhatnak vagy jegyeztethetnek be semmilyen védjegyet, amely tartalmazza a monster szót vagy annak variációit (mint a monsta, a monstrous vagy a monstrosity), de még csak szinonimákat sem, mint a beast.

A szigorú feltételek kiterjednek a mintákra és logókra is, így karmot, karomszerű ábrát vagy jelölést, de nevetséges módon tiltanák a zöld és fekete, vagy a zöld és fekete-fehér színkombinációk alkalmazását is. Livings azt írja Twitteren, hogy a Monster Energy egy hírhedt védjegy-troll, amely nem csak a gamereket szereti megcélozni italokkal, hanem bevett gyakorlata megpróbálni megfélemlíteni a stúdiókat és csődbe vinni őket hosszadalmas és költséges pereskedéssel.

Livings szerint a Monster Energy azt állítja, hogy a Dark Deception megtévesztően hasonlít az energiaitalukra, de ő a bíróságon fog harcolni velük és bebizonyítani, hogy nincs igazuk. Egyúttal arra kérte azokat, akik szimpatizálnak az ügyükkel, hogy ne támogassák ezt a zaklató vállalatot azzal, hogy megveszik a terméküket. Ti mit gondoltok az egészről?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)