Hirdetés

Így érheted el az Assassin's Creed Valhalla legjobb befejezését

|

Játékbéli döntéseid határozzak meg, hogyan zárul le az Assassin's Creed Valhalla története. Mutatjuk, mit kell tenned a happy endért.

Hirdetés

Mondanom sem kell, hogy a következő sorok masszívan spoileresek lesznek az Assassin's Creed Valhalla befejezése, valamint az odáig vezető út kapcsán, szóval csak és kizárólag akkor folytassátok az olvasást, ha ez a legkisebb mértékben sem zavar benneteket. 

A Valhallában számos döntést meg kell hoznunk, amelyek kisebb vagy nagyobb mértékben hatással lesznek a történetre. alább azokat a sarkalatos pontokat fogjuk érinteni, amelyek kifejezetten a végkifejletet befolyásolják.

Hirdetés

Az Assassin's Creed Valhalla fő törénetszála hősünk, Eivor, és annak mostohatestvére, Sigurd köré koncentrálódik. A befejezés is Sigurdhoz kapcsolódik, továbbá a lezárást alakító fontos pillanatok is mind hozzá köthetőek.

A játékben egy "Sigurd's Strikes" nevezetű rendszer követi nyomon a háttérben azt, hogy ezeknél a pontoknál milyen döntés hozunk, ha pedig összeszedünk az öt lehetséges strike-ból hármat, akkor bizony nem a boldog befejezés vár bennünket a Valhalla legvégén. 

A szóban forgó esetekben mindig úgy kell döntenünk, hogy az Sigurdnak szimpatikus legyen. A következő esetekben kell majd nagyon odafigyelnetek arra, hogy mit határoztok:

1. Rögvest a prológusban lehetőségetek nyílik eldönteni, hogy magatokkal viszitek-e Angliába a rakományt, vagy Norvégiában hagyjátok. A strike-ot akkor kerülhetitek el, ha a javak a helyükön maradnak. 

2. A második strike elkerülése érdekében nem szabad romantikus kapcsolatba lépni Sigurd feleségével, legalábbis addig semmiképp sem, míg nem szakítanak. A románcra egyébként akkor nyílik lehetőség, mikor Randvi elhív benneteket egy közös lovaglásra. 

3. A harmadik fontos jelenet Oxenefordscire régióban, a Blood from a Stone küldetés folyamán történik meg. Itt a játék felkínálja a lehetőséget, hogy bemossunk egyet Sigurnak, vagy az aszaszin Basimnak. Ne bántsátok őket, így nem fogtok strike-ot kapni.

4. Cent régióban, az A Brewing Storm küldetés teljesítése után Ravensthorpe-ba, főhadiszállásunkra kell visszamenni, majd aludni egyet. Ébredés után megjelenik előttünk Dag, aki egyből párbajra hív. Legyőzése után mindenképp adjátok neki vissza a kardját.

5. Végezetül az Essex történetszál teljesítése után Ravensthorpe-ba érve támogassátok Sigurd ítéletét, ne mondjatok neki ellent. 

Tulajdonképpen ennyi az egész. Ha összeszedtek három vagy több strike-ot, akkor a sztori végén Sigurd visszatér Norvégiába, ellenkező esetben viszont Eivorral marad. Három strike-nál egyébként még nincs minden veszve, az utolsó Sigurddal folytatott beszélgetés során lehetőség van egy strike-ot semlegesíteni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)