Hirdetés

Így fut a Hogwarts Legacy PlayStation 4-en és PlayStation 4 Prón

|

Az előző generációs konzolokra is megjelent a Harry Potter világába helyezett akció-szerepjáték.

Hirdetés

Mivel idén lesz három éve, hogy elrajtolt a kilencedik konzolgeneráció, és ennyi idő bőven elég volt arra, hogy kialakuljon az a felhasználói bázis, amire már bátran lehet építeni, a kiadók egyre gyakrabban nyúlnak ahhoz a megoldáshoz, hogy a PS5-ös, illetve Xbox Series X|S-re és PC-re szánt változatokat részesítik előnyben. Ha tehát készül is egy új játékból előző generációs (PS4-es, Xbox One-os) vagy swtitches változat, az rendszerint több hónapos késéssel érkezik.

Pontosan ez történt a Hogwarts Legacyvel is, az Avalanche Software akció-szerepjátéka február 10-én vált elérhetővé PC-n, PS5-ön és Xbox Series konzolokon, míg a Sony és a Microsoft előző generációs gépein csak ma rajtolt el. Jön majd Switchre is, de annak a változatnak még odébb van a megjelenési dátuma, július 25-ét jegyezzétek fel magatoknak, ha erre vártok.

Hirdetés

Hogy a Nintendo hibrid konzolja miként birkózik meg a roxforti kalandokkal, még nem tudjuk, ám az ElAnalistaDeBits YouTube-csatorna jóvoltából megnézhetjük, hogy muzsikál egymás mellett az előző és a jelenlegi generációs verzió. A videóban PS4-en, PS4 Prón és PS5-ön futtatják a Hogwarts Legacy-t, amelynek úgy tűnik nem vette félvállról az optimalizálását a fejlesztőcsapat. Természetesen szemmel látható (részletgazdagság, felbontás, draw distance) és stopperrel mérhető (betöltés) a különbség, és az összevetésből csakis a PS5 jöhet ki győztesen.

PS4-en 1600x900p felbontással kell beérnünk, de választhatunk, hogy 30 fps mellett vágunk bele a kalandba, vagy deaktiváljuk a képfrissítési rátára vonatkozó korlátot, ebben az esetben 30 és 50 között ingadozik majd az fps-szám. Ha PS4 Prónk van, akkor már 1080p-re emelkedik a felbontás, ami pedig a képfrissítést illeti, itt is visszaköszön a rögzített (30 fps) és a feloldott (30-60 fps) megoldás.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)