Hirdetés

Rád szálltak a hackerek? Pénzt keresel, nyugi

|

Ha meghackelik a Twitch csatornád, nem szabad megijedni: egy kis üzleti érzékkel jó reklámot lehet belőle csinálni.

Hirdetés

Még néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, ahogy a DERP nevű, nagyon humoros hackercsoport (illetve hát elnézést a hackercsoportoktól a megnevezés miatt, de most ne menjünk bele a részletekbe) megostromolta pár népszerű játék szervereit, amik ennek következtében több órára használhatatlanná váltak. Az egész attrakció egyik nagy vesztese Phantomlord volt, aki mindemellett még egy csapat rendőrt is kapott a nyakába, hogy az egész még viccesebb legyen.

Azóta azonban újabb részletek derültek ki az ügyről, amik arra engednek következtetni, hogy a kolléga nem is járt annyira pórul ezzel az egésszel. Mikor Phantomlord észrevette a támadást, azonnal felvette a hackerekkel szövegesen a kapcsolatot, és (többek között rajongói) kérdéseket tett fel nekik a chatszobájukban.  
 

Ezután üzletet kötött velük: ha a csapata vesztésre áll, akkor a DERP egy DDoS támadást intéz a szervere ellen, ami ugye akkor már az utolsó talpon maradt szerverek egyikének számított. Amikor a csapat elkezdett veszíteni, a hackerek betartották az ígéretüket.
 

Ahelyett, hogy Phantomlord az oldal működtetőinek szólt volna az egészről, egyszerűen végignézte ahogy az internetet bejárja a hír, az előfizetőinek száma pedig meghaladja a százezret. Ez önmagában talán még nem lenne nagy dolog, de ha hozzávesszük, hogy a chatet csak előfizető felhasználóknak tette elérhetővé, akkor kevés számolással is kiderül, hogy az úriember egy igen szép összeggel lett gazdagabb a kellemetlenségnek indult esetből.

A történetnek ezzel még nincs vége, ugyanis a rendőrség érkezése csak tovább fokozta Phantomlord töretlen népszerűségét a játékosok és érdeklődők körében. A seregnyi új Twitch előfizető mellett több mint 9000 új YouTube feliratkozásra is sikerült szert tennie. Ugyan pontos számadatok nem állnak rendelkezésre, egyes becslések szerint Phantomlord éves profitja nem kevesebb, mint 184 000 dollár. 

Pontatlan adatok ide vagy oda, amíg a nagyok pénzt vesztettek a támadások miatt, addig egy rafinált streamer óriási marketing manővert csinált az egészből. 

Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)