Hirdetés

Így kezdődik majd a Resident Evil Village?

|

Egy tesztelő nem tudta tartani a száját, részletesen vázolta a Resident Evil Village első pillanatait.

Hirdetés

Valamikor jövőre jelenik meg a Capcom sorozatának folytatása, mely nem csak továbbviszi, le is zárja a Resident Evil VII-ben megismert Ethan és Mia történetét. A korábban kiadott trailerből is sejthettük, hogy nem lesz happy end, és a különböző borzalmakat átélt pár élete nem marad sokáig nyugodt. A cikk további része súlyos spoilereket tartalmaz, továbbhaladás csak saját felelősségre!

Hirdetés

A Biohazard Declassified oldalon megjelent cikk egy a Resident Evil Ambassadors programban résztvevő tesztelő beszámolói alapján készült, akinek volt alkalma kipróbálni a játékot. Arra az oldal is felhívja a figyelmet, hogy a leírtak valóságtartalmáról nem tudtak teljes mértékben megbizonyosodni, de minden, ami kiderült, elég hihető. 

A játék úgy indul, ahogy a trailer is: Mia olvas a lányának, Rose-nak. Ethant irányítva bejárhatjuk majd a házat, jegyzeteket találhatunk, amik segítenek felzárkózni a hetedik rész óta történt eseményekből. A leírtak alapján mindhárman mentesek az E-vírustól, Ethan pedig Chrissel lógott, aki segített neki továbbképezni magát. Ha eleget sétálgattunk, felvihetjük Rose-t aludni az emeletre, majd leérve beszélgethetünk Miával, aki épp főz. Miután Ethan felhozza a hetedik rész eseményeit, Mia láthatóan nem akar ezekről beszélni. 

Ekkor hirtelen lövedékek törik át az ablakot, eltalálják Miát, aki ennek ellenére életben marad, majd belép Chris két maszkos idegennel. Odasétál a párhoz, és végez Miával - ez a jelenet is szerepelt a videóban.

Chris Ethannel és a babával távozik a háztól, azonban a sötétben balesetet szenvednek, így Ethan meg tud lógni. Elindul, hogy keressen egy telefont és segítséget hívjon, majd egy házhoz ér, ahol semmit nem talál (szintén volt a trailerben). A nap elkezd felkelni, a közeli falu felé indulunk, ahol kis házak között döglött állatok fekszenek.

Az egyik házban találkozhatunk a trailerben is látott öregúrral, aki gyorsan ad egy megtöltetlen pisztolyt Ethannek, ám amikor ezt az ifjú szóvá tehetné, valami áttöri a plafont és elragadja az öreget. Pillanatokkal később a főhős átzuhan a padlón, szintén külső tényező hatására, majd kénytelen lesz szörnyekkel hadakozni. Itt találhat egy sörétest, valamint némi lőszert. Mivel jelentős a túlerő, kénytelenek leszünk barikádot építeni, mert hiába halnak bele egy fejlövésbe a bestiák, sokat sebeznek, eszközöket használhatnak, és körbeveszik a játékost. A legjobb lehetőség az elfutás.

Kint egy baltás behemót várakozik, aki ráadásul képes utasítani a többi szörnyet. Ahelyett, hogy végezne Ethannel, visszahívja társait. A BD forrása említést tett egy lovagló teremtményről is, ami egy karóra szúrt emberrel járkál. Ez a trailerben csak egy pillanatra jelenik meg, de ott van (az iménti képen a jobb szélen). Az öregasszony, akit már szintén láthattunk, egy mászkáló árus lehet. A demó azzal ért véget, hogy a falusiak bujkálnak, majd egyikük szörnnyé változik. Ez vagy azért van így, mert vírussal lettek megfertőzve, vagy csak hallucinálja az átváltozást Ethan, és ártatlanokat kell majd ölnünk vele.

Ez eddig nem rossz kezdésnek, de meglátjuk, valóban igaz-e, és ha igen, hogyan folytatódik a történet, életben maradt-e Mia vagy sem, kivel van végül Chris, meg választ kapunk egy rakás egyéb kérdésre. A Resident Evil Village 2021-ben jelenik meg, remélhetőleg még az év első felében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)