Hirdetés

Így működik majd a Diablo 4 multiplayer

|

A Diablo 4 fejlesztői megosztottak néhány információt arról, hogy milyenek lesznek majd a játékban a párbeszédek, és hogy hogyan működik a többjátékos élmény.

Hirdetés

A Blizzard még a tavalyi BlizzCon során jelentette be a Diablo-sorozat negyedik részét egy rettentően hangulatos trailer társaságában. Ugyan a játék idén már biztos nem jelenik meg, szerencsére azért nem maradunk információk nélkül, a csapat pedig most el is árult néhány részletet a játékmenet egyes aspektusairól, amely nyomokban MMO élményt is tartalmaz így első látásra.

Hirdetés

A csapat elmondása alapján az egyik dolog, ami komolyan meg fog változni az előző részhez képest, az a párbeszédek rendszere. Míg az előző játékban egyszerű paneleken jelent meg az NPC-k mondanivalója, addig a folytatásban a karakterekben egy kicsit több élet lesz:

"Egyszerűbb interakcióknál ráközelítünk a kamerával és animációk előre definiált halmazát használjuk arra, hogy életet vigyünk a párbeszédekbe. Összetettebb helyzetekben a kamerát hasonlóan kezeljük, viszont a szereplők mozgásai már kézzel készülnek el. Ez azért jó, mert így komolyabb sztori pillanatokat úgy tudunk átadni, hogy a játékost közben nem szakítjuk ki a világból."

Az ennél is fontosabb pillanatokban már moziszerű átvezetők lesznek, viszont ezek is a játék engine-jét használják majd, ami azt jelenti, hogy a jelenetekben a karakterünk a megfelelő felszerelésben lesz.

A Blizzard arról is beszélt, hogy ezek a sztori pillanatok hogyan illeszkednek majd a játék multiplayer rendszerébe: a fejlesztők szerint az átvezető jelenetek, illetve a dungeonök privát módon működnek (vagyis csak a játékos és a társai látják), viszont ahogy kilépünk ezekből, közösségi hubokba kerülünk, ahol más játékosokkal is találkozhatunk, illetve akár az is előfordulhat, hogy valamilyen spontán eseménybe ftunk bele, ahol vállvetve harcolhatunk ismeretlenek oldalán.

Ez a sorozat számára egy igen új megközelítés, viszont a fejlesztők szerint az eddigi tesztek alapján úgy tűnik, hogy ez a rendszer nagyon dinamikussá és érdekessé teszi a játék világát, így remélhetőleg tényleg képes lesz majd új életet lehelni a sorozatba ez az MMO játékokra emlékeztető irány.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)