Hirdetés

Így mutatna a BioShock Unreal Engine 5-ben

|

Egy rajongói remake alapos ránctalanításnak vetette alá Rapture világát.

Hirdetés

A napokban volt 14 éve, hogy megjelent az Irrational Games végül halhatatlannak bizonyuló játéka, az FPS-ek dicsőségcsarnokában máig méltán tündöklő BioShock. Víz alatt pusztuló art déco metropoliszával és minden túlzás nélkül zseniális soundtrackjével egyike azoknak a címeknek, melyeken nehezen fog az idő, hiszen ha közel másfél évtized elteltével akadnak is szebb játékok nála, hangulatosabbak aligha.

Az Unreal Engine 2.5-ben írt lövölde és két folytatása ennek ellenére néhány éve kaptak egy ráncfelvarrott kiadást a BioShock: The Collection képében, illetve olykor-olykor a rajongók is nekifutnak Rapture újragondolásának. Most épp egy Unreal Engine 5-ös próbálkozás nyűgözte le az internetet, melynek egyedi módon sikerült megidéznie a játékot.

Hirdetés

Habár a YouTube hírhedt tömörítése ennek a videónak sem tesz jót, nooddlespagoodle 3,5 perces demója azért remekül érzékelteti a BioShock megjelenése óta végbement technikai fejlődést. A készítő a játék eredeti textúráit használta, a helyszínt és a szereplőket (Songbird, Darwin) azonban ne is próbáljátok felidézni, mert nem voltak ott az eredetiben.

A jelenet közvetlen folytatása noodlespagoodle 7 évvel ezelőtti kísérletének, amikor Unreal Engine 4-ben álmodta újra Ken Levine-ék klasszikusát. Akkor viszont még csak egy szobáig és egy bathyspere-ig jutott, míg ezúttal egy kisebb pályát rakott össze nekünk. A mutatvány azonban ki is merül ennyiben, mivel a készítőnek sajnos nem áll szándékában tovább bővíteni az alkotását.

A videó a szórakoztató faktoron túl azért is fontos, mert a pletykák szerint ugyanezzel a motorral készül a BioShock hivatalos folytatása is, melyet az időközben megszűnt Irrational helyett már az újonc Cloud Chamber kalapál, kiegészülve az eredeti csapat néhány tagjával.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)