Hirdetés

Így segíthetsz rajta, ha túl lassú az Xbox Series X/S-ed

|

Az Xbox adott néhány tippet azoknak, akik elégedetlenek a konzoljuk gyorsaságával.

Hirdetés

Az Xbox Series S kisebb, az Xbox Series X már nagyobb mértékben nyújt lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjunk a következő generációs játékélménybe, amit olyan fejlesztések tesznek lehetővé többek között, mint a villámgyors SSD. Mindezt azonban megmérgezhetik olyan kellemetlenségek, mint a fájdalmasan lassú letöltés, a multiplayer közbeni lag és hasonlók. 

Ahogyan arra az Xbox is rámutat, a teljesítménygondok leggyakoribb okozói a hálózati problémák, de könnyedén bekavarhat a túlzsúfolt tárhely is. A vállalat ezért adott néhány tanácsot arra, hogyan háríthatjuk el a különböző lassító tényezőket házilag, biztonságosan. 

Hirdetés

Talán a veterán játékosoknak evidensek lehetnek az alábbi tippek, de a megoldás sem törvényszerűen bonyolult, szóval azoknak szól elsősorban, akik még nem szakavatott gamerek: 

  • A modem és/vagy a router lekapcsolása 30 másodpercig, majd újraindítása a legtöbb hálózati problémát orvosolhatja, ha mégsem, hálózati kábel használata ajánlott. Érdemes figyelni a konzol és a router közötti, interferenciákat okozható tárgyakra is, mint az okosóra és -hangszóró. (Beállítások/Általános/Hálózati beállítások)
  • Az SSD-nél tapasztalt teljesítménygondokat a hardver zsúfoltsága is okozhatja, ilyenkor érdemes törölni a nagyon régi vagy nem használt játékokat. Egy másik, de költségesebb megoldás a bővítés, amin segít a Seagate Expansion Card beszerzése, aminek alkalmazása előtt az Xbox azt ajánlja, hogy frissítsük a konzolt. (Beállítások/Rendszer/Tárolóeszközök/A helyi mentett játékok törlése)
  • A vállalat azt javasolja, hogy mindig legyen bekapcsolva a gép és a játékok automatikus frissítése annak érdekében, hogy a fejlesztők által összerakott hibajavításokat azonnal megkapjuk, de manuálisan is frissíthetjük a tartalmakat. (Beálítások/Rendszer/Frissítések/A konzol naprakészen tartása + Tartsa naprakészen a játékokat és alkalmazásokat)

Írjátok meg kommentben, hogy ti milyen problémákba ütköztetek Xbox-használat közben és azt hogyan sikerült megoldanotok. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)