Hirdetés

Így terhelik a videojátékok a környezetet

|

Talán kevesen hitték volna, de a játékipar egyike világunk nagy környezetszennyezőinek.

Hirdetés

Amikor leülök a PC, vagy az X360 elé (Elnézést, ha kihagytam valaki kedvencét, de nekem ezek vannak otthon.) nem igazán szoktam elgondolkodni azon, hogy hogyan is gyártották a masinákat, milyen anyagokat használtak fel a korongokhoz, vagy épp mennyi áramot fogyasztok. Na jó, az utóbbi azért mégiscsak foglalkoztat, hiszen számlát is kell fizetni.



Bevallom, sosem gondoltam volna, hogy az összes eladott konzol és videojáték együttes tömege meghaladja a 2,73 millió tonnát. Ha például csak a Nintendo termékeit vesszük figyelembe, azok össztömegéből 5555 Szabadság szobor jönne ki. Egészen döbbenetes.
A Nintendo mintegy 1,13 millió tonna terméket állított elő, ám évente csak780 tonnát hasznosít ebből újra. Ebben a tempóban 1453 évig tartana, ha mindent fel akarna dolgozni.
Ugyanilyen érdekes, hogy egyetlen kg műanyag előállításához több mint 30 liter nyersolajra van szükség. Így kiszámítható, hogy amennyiben a videojátékokat dobozos forma helyett digitális úton fogyasztottuk volna, akkor Olaszország éves olajfogyasztásának a négyszeresét spórolhattuk volna meg. Ha csak a Call of Duty játékok esetében jártunk volna el így, akkor az olyan hatással járt volna, mintha 20131 személygépkocsi egy évre kiállna a forgalomból.
Azt sem gondoltam volna, hogy a kibocsátott kópiák száma jócskán meghaladja az emberiség lélekszámát.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)