Hirdetés

Így váltogathatunk majd a Marvel's Spider-Man 2-ben a karakterek között

|

Peter Parkerrel és Miles Moralesszel is játszhatunk, de nem mindig mi szabjuk meg, hogy mikor melyikkel.

Hirdetés

A PlayStation Showcase legnagyobb durranása a végére maradt, az Insomniac Games azzal zárta az eseményt, hogy megmutatta nekünk a Marvel's Spider-Man 2 játékmenetét, amelyben hol Peter Parkerrel, hol Miles Moralesszel lengedezhettünk, harcolhattunk. A prezentáció alapján úgy tűnt, hogy a váltás zökkenőmentes lesz a két karakter között, akárcsak a Ratchet & Clank: Rift Apartban

Maradtak azonban ködös részletek a mechanika kapcsán: szabadon váltogathatunk közöttük vagy csak a sztori bizonyos pontjain tehetjük meg? Az Insomniac Games tisztázta a dolgokat. 

Hirdetés

A Mavel's Spider-Man 2 kreatív rendezője, Bryan Intihar az Eurogamernek adott exkluzív interjújában válaszolta meg a fenti kérdéseket. Intihar szerint ahogyan a gameplay prezentációban is láthattunk, ami a fő történet egyik szegmense volt, ők határozták meg, hogy kivel menjünk a sztori alakulása miatt, azonban New York felfedezése közben más lesz a helyzet a PS5 erejének köszönhetően: 

"Van olyan tartalmunk, amelyet Peterre terveztünk, van olyan, amit Milesra, és akadnak olyanok is, amelyeket bármelyikkel játszhatod. Képes leszel szabadon váltani közöttük egy egyszerű gombnyomással. Az, hogy a nyílt világban ilyen gyorsan tudunk egyik karakterről a másikra ugrani, nagyon király. Hogy kiválaszthatom, hogy egy bizonyos tevékenységhez kinek a bőrébe akarok bújni... [...] olyasmi, amit korábban valószínűleg nem fedeztünk volna fel."

Ráadásul a játék rendezője, Ryan Smith szerint a karakterváltás kapcsolódik a Marvel's Spider-Man 2 képességfájához is, ugyanis három ilyen kerül be: egy Peternek, egy Milesnak és egy közös:

"Biztosítani szeretnénk, hogy amikor a hősök között váltogatsz, az ismerősség érzése megmaradjon. Mindketten Pókemberek, tudod, hogyan kell játszani velük a játékot, de rugalmas a testreszabhatóság, mindegyiküket fejlesztheted a saját képességfáikkal. Láthattad a gameplay bemutatóban, hogy Miles fejlett Venom-erőkkel rendelkezik, míg Peter a szimbióta képességekkel bír. Ezek egy kicsit megváltoztatják a játékmenetet és ezeket is fejlesztheted a megfelelő képességfákon."

Természetesen az Eurogamer munkatársa azt is megtudakolta, hogy más karakterekre is válthatunk-e, például Peter barátnőjére, MJ-re, de ezt nem szerette volna megválaszolni az Insomniac. Ahogyan még azt sem árulták el, hogy pontosan mikor jön a Marvel's Spider-Man 2 PlayStation 5-re, egyelőre csak annyi bizonyos, hogy valamikor ősszel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)