Hirdetés

Ilyen is lehetne a remasterelt Assassin's Creed, ha a Ubisoft végre elkészítené nekünk

|

Szénné modolt játékmenet mutatja meg, milyen potenciál rejtőzik az eredeti Assassin's Creedben.

Hirdetés

Novemberben lesz 15 éve, hogy a Ubisoft kiadta a fejlesztés alatt még a Prince of Persia spin-offjaként indult Assassin's Creedet, kirobbantva a templomosok és aszaszinok játékok hadán átívelő rivalizálását.

Habár az évek során több folytatása is remastert kapott, a franchise Jeruzsálembe kalauzoló nyitánya továbbra is csak eredeti formájában, PC-n, Xbox 360-on és PlayStation 3-on érhető el (nem számítva persze az Xbox-konzolok visszafelé kompatibilitását). A Digital Dreams YouTube-csatorna viszont lecsapta a magas labdát, és elkészítette a 2007-es játék korszerűsített verzióját.

Hirdetés

Ha van hozzá megfelelő kijelződ, akár 8K-ban is rácsodálkozhatsz az Assassin's Creed ráncfelvarrott változatára, alaposan felturbózott textúrákkal és Ray Tracing világítással. Az eredmény tényleg ütősen mutat, viszont többen is megjegyezték, hogy a melegebbre hangolt színvilággal elveszett az eredeti mű jellegzetes hangulata, és ha elnéztek nekem némi magánvéleményt, a magam részéről egyet is értek a kritikával.

Ettől függetlenül jó látni, hogy közösségi erőbedobással mi mindent ki lehet kihozni egy 15 éves játékból, ha már a Ubisoft ennyire hanyagolja a legsikeresebb franchise-ának nyitó epizódját. A negligálás oka valószínűleg abban keresendő, hogy az AC-univerzumot igazából a sokkal jobban sikerült második felvonás repítette a csillagok közé, ami rengeteget csiszolt az élményen az úttörő elődhöz képest.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ha nem volt elég a feltuningolt Assassin's Creedből, jó szívvel ajánljuk ezt a tavalyi próbálkozást is, ami talán valamivel ügyesebben fogta meg az eredeti atmoszférát:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)