Hirdetés

Ilyen lesz a Vampire: The Masquerade - Swansong játékmenete

|

A nyers erőszak ugyanúgy célravezető lehet, mint a megtévesztés, és persze időnként csapra kell vernünk pár halandót.

Hirdetés

Amennyiben minden terv szerint alakul, 2021 lehetett volna hosszú idő után a World of Darkness-rajongók legjobb éve, hiszen nem kevesebb, mint öt játék debütálását várhatták, amelyeknek egytől-egyig a gótikus horror és az urbánus fantasy keresztezéséből született, mindenféle rémséggel benépesített világ ad otthont.

Ehhez képest battle royale műfajt erősítő Vampire: The Masquerade - Bloodhuntot elhalasztották, a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2-t úgyszintén, de a tetejébe még a fejlesztőcsapatot is lecserélték, és a Vampire: The Masquerade - Swansong sem jelent meg tavaly. Mindössze a vállalható, ám VR-mivolta miatt csak egy szűk réteghez eljutó Wraith: The Oblivion - Afterlife, továbbá a populárisabb Werewolf: The Apocalypse - Earthblood látta meg a napvilágot, de az utóbbiban nem volt sok köszönet.

Hirdetés

Az imént felsoroltak közül a Swansong áll a legközelebb a megjelenéshez, május 19. a nagy nap, ezért ideje volt már, hogy egy lássunk valamit a játékmenetből is, amelynek alapjait az epizodikus formátumban kiadott The Council képezi. Akárcsak a 18. századi misztikus krimiben, úgy a stúdió soron következő alkotásában is keverednek a szerepjátékos és kalandjátékos megoldások.

Miután merényletet követnek el a bostoni Kamarilla tagjai ellen, Hazel Iversen herceg (ne tévesszen meg senkit sem, hogy az illető nő, mert a mindenkori vezető rangja nemtől függetlenül herceg) három vérszívóra bízza, hogy évszázados tapasztalatukat és a klánjukra jellemző különleges képességeiket felhasználva kiderítsék, ki volt oly merész, hogy kihívást intézzen a vámpírok krémje ellen.

A Ventrue-klánbeli Galeb Bazory módszerei nyersek, de hatékonyak, a Malkáv, és ennélfogva mentálisan instabil Leysha viszont mesterien álcázza magát, hogy észrevétlenül vegyüljön el a gyanútlan emberek között. A Toreadorok közé tartozó Emem Louis pedig a hírnevét és ismertségét, valamint személyes csáberejét veti be annak érdekében, hogy szóra bírjon minden potenciális információforrást.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Visszatérnek a The Councilból ismerős verbális küzdelmek, amelyek során a megfelelő érveket felsorakoztatva kell felülkerekednünk a másik félen, és ennek érdekében akár képességeinket is bevethetjük. Utóbbiak jócskán megnövelik a siker esélyét, ám használatuk miatt előbb vagy utóbb eluralkodik rajtunk a vérszomj, és átveheti felettünk az irányítást énünk vadállati fele. Hogy ennek a kellemetlen következményeit elkerüljünk, kénytelenek leszünk táplálkozni, de lehetőleg úgy, hogy ne legyen tanúja az esetnek, összhangban a Maszkabál szabályaival.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)