Hirdetés

Ilyen már tényleg nincs: egy naptár applikáció miatt tűnt el Steamről a The Day Before

|

Legalább annyi kiderült, hogy ha a játék nem is, a szerzői jogi balhé tényleg létezik.

Hirdetés

Január első napjaiban még abban a hitben voltunk, hogy hamarosan kipróbálhatjuk a Steam akkor legjobban várt játékát, a posztapokaliptikus The Day Before-t, azóta azonban nagyon fordult a világ. A megjelenést hónapokkal elhalasztották, tisztességes gameplay-t még mindig nem láttunk, a fejlesztői vlogban nincsenek fejlesztők, sőt, a játék el is tűnt a Steamről, mert állítólag valaki beelőzte őket, hogy levédesse a The Day Before címet.

Nos, mint kiderült, ha minden más kamu is a játékkal kapcsolatban, ez legalább nem. Nyilvánosan is megszólalt ugyanis a vállalat, akik levédették a The Day Before márkanevet. Nem pár nappal a játék indulása előtt, hanem több mint 8 éve. A The Day Before nevet viselő  naptár applikáció - amit 2010 óta több mint 40 millióan töltöttek le Androidon és iOS-en - 2010-ben jelent meg, a védjegyet pedig 2015-ben regisztrálták be Koreában.

Hirdetés

A vállalat ügyvezetőjének nevén bejegyzett védjegy a világ számos országában, így az Egyesült Államokban, Kínában, Oroszországban, Japánban és az Európai Unió területén is szerzői jogvédelem alatt áll, és eszük ágában sincs ezt feladni, mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a márka neve ne sérüljön.

Az egyre ingatagabb helyzetű játékkal kapcsolatban tehát van legalább egy biztos pont: ha egyszer meg is jelenik, nem ez lesz a neve.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)