Hirdetés

Ilyen szépnek még nem láttad az AC Valhallát, és alighanem a készítői sem

|

Pontosabban cukinak. Kijött ugyanis a brutális vikinges kaland izometrikus stop-motion változata, legalábbis egy háromperces videó erejéig.

Hirdetés

Az ember általában azért néz "let's play" videókat, hogy szembesüljön a játékmenettel, kapjon egy kis ízelítőt a sztoriból, és eldöntse, kell-e ez neki. Van aztán, aki kifejezetten a grafikára kíváncsi; erre sokan egész YouTube-csatornákat szentelnek. A majdnem 40 millió feliratkozóval rendelkező Flurdeh ez utóbbit gondolta tovább: a játékok grafikáját és világát bemutató videókat készít, de kizárólag izometrikus kameranézetből és stop-motion jellegű animációval.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy mindig madártávlatból mutatja meg a (jellemzően open world) játékok helyszíneit, és közben olyan alacsonyra állítja a mélységélességet, hogy csak a kép csak egy kis része legyen fókuszban, a többi teljesen életlen, a végeredmény pedig olyan, mintha tilt-shift optikával videózna egy valóban létező világot.

Hirdetés

Ennél is tovább megy: az időt felgyorsítja, a képkockasebességet viszont lefelezi; emiatt pedig olyan az egész, mintha stop-motion animációt néznénk. A végeredmény egészen varázslatos, a hosszan kitartott képeknek és a zenének hála pedig rövid, de megnyugtató és meditatív videók ezek, egy hosszú nap után, vagy rövidebb szünetekre mindenkinek ajánljuk terápiaként.

Flurdeh nagyjából az összes az elmúlt években megjelent AAA játékot "feldolgozta így", köztük a Red Dead Redemption 2-vel, a Cyberpunk 2077-tel és a Witcher 3-mal (ezeket megtaláljátok a csatornáján), és természetesen az Assassin's Creed Valhalla sem maradhatott ki. Nem is ragozzuk tovább, kattintsatok és gyönyörködjetek!

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)