Hirdetés

Ilyen tartalmakat vágtak ki a Hogwarts Legacy-ből a fejlesztők

|

Ha ezek a funkciók bennmaradnak, egy egészen más játékot kaptunk volna.

Hirdetés

A Hogwarts Legacy 2023 eddigi legsikeresebb játéka, amely brutálisan teljesített: a Warner Bros. Games szerint 256 százalékkal múlta felül az elvárásokat, mostanra már több mint 15 millió példány kelt el a játékból, a bevétel pedig meghaladja az 1 milliárd dollárt. Mindezt úgy, hogy három platform még bele sem számít a statisztikákba: PlayStation 4-re és Xbox One-ra ugyanis csak május 5-én jelent meg a játék, Nintendo Switchre pedig csak július végén fog. 

De nem csak anyagilag, kritikailag is sikeres az Avalanche Software játéka (és ha maradtak is hibák, azok javításán is bőszen dolgozik a stúdió), szóval a készítők abszolút elégedettek lehetnek. Eredetileg azonban sokkal több rendszert pakoltak volna bele, amik különböző okok miatt ugyan nem kerültek a végső változatba, de egy videónak köszönhetően most elmélázhatunk rajtuk. 

Hirdetés

Egy GrandTheftDiamons nevű youtuber a Hogwarts Legacy fájlaiban turkálva izgalmas felfedezéseket tett. Számos, fel nem használt ötletre bukkant rá, többek között két olyan funkcióra is, mint a hírnév és a morális rendszer. Az Avalanche Software a fejlesztés egy pontján a Red Dead Redemption 2 karmarendszeréhez hasonló megoldást szeretett volna bevezetni: a játékosok házpontokat veszíthettek volna bizonyos tettek miatt, például az Avada Kedavra használatáért. A halálos átok 100 pontba fájt volna, az Imperio 50-be, a Confringo pedig 25-be. A felhasználók visszajelzései vegyesek voltak: sokan örültek volna ennek a megoldásnak, mások viszont rámutattak a hiányosságaira, hiszen azért is járhatott volna pontlevonás, ha a bossokkal és más ellenségekkel szemben használják a főben járó átkokat.

A videó szerint olyan tevékenységeket is kivágtak, mint hogy lóghattunk volna az órákról, lehettünk volna az osztály bohócai, bűncselekményt követhettünk volna el (például lopást, betörést stb.), zaklathattunk volna másokat vagy megvédhettük volna őket a zaklatóktól, pletykálkodhattunk volna és akár be is rúghattunk volna, amik mind a moralitás és a hírnév rendszerbe számítottak volna bele. 

A youtuber azt is felfedezte, hogy számos varázslatot is kivágtak a játékból: állítólag köztük volt az Accio Maxima (idéző varázslat), az Aguamenti (vízteremtő varázslat), a FiendFyre (erős tűzvarázslat) és a Bat Bogeys átok (a mumusokat denevérré változtatja) és a botlás átok is. 

Az Avalanche Software-nek nyilván jó oka volt rá, hogy kihagyta ezeket a funkciókat a játékból, de lehetséges, hogy ha lesz Hogwarts Legacy 2, abban viszont láthatunk majd belőlük párat.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)