Hirdetés

Íme az Unreal Engine 5, amint 9 percen át fut PlayStation 5-ön

|

Megdöbbentő részletességet láthatunk az Epic Games motorja, az Unreal Engine 5 első techdemójában.

Hirdetés

A Summer Game Fest keretében bemutatkozott az egyik legnépszerűbb játékmotor, az Unreal Engine következő generációs változata, ami számos új technológiát kínál a fejlesztőknek, hogy jobb bevilágítást, nagyobb részletességet nyújthassanak.

Hirdetés

Az első Unreal Engine 5-ös játékokat 2021-ben láthatjuk, ekkor tervezik kiadni a motort hivatalosan. Az alábbi sajnos csak egy techdemó, de valós időben, futás közben rögzítették a játékmenetet PlayStation 5-ön. A textúrák 8K-sak, minden képkockában több millió háromszöget rajzol ki a rendszer, a fejlesztők célja pedig az, hogy olyan fotorealisztikus képet alkossanak, ami megközelíti a filmes CGI-t és a való életet. Elég jól csinálják.

Az egyik új technológia a Nanite, mellyel filmes minőségű elemek importálhatók minőségvesztés vagy komolyabb memóriahasználat nélkül, a másik pedig a Lumen, mely a dinamikus fényeket takarja, minek köszönhetően megváltoztatható a fényforrások pozíciója, vagy például a tető kinyílása esetén valósághűen változhatnak meg a fényviszonyok.

Az Epic azt is bejelentette, hogy 1 millió dollárig nem kér semmit az Unreal Engine-es játékok bevételeiből. Elérhetővé vált továbbá az ingyenes Epic Online Services SDK is, amivel beépíthetők barátlisták, matchmaking, achievementek, ranglisták és cross-play funkciók.

Hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)