Hirdetés

Íme minden, ami az Age of Empires: Fan Preview eseményen kiderült

|

Nem csak egy részletes játékmenet előzetessel készült a Microsoft az Age of Empires IV-hez, de a már megjelent Definitive Editionökhöz is virítottak némi újdonságot.

Hirdetés

A Microsoft az utóbbi pár évben mindent megtett, hogy az Age of Empires brand ne tűnjön el a hajdan fényesen csillogó RTS-ek süllyesztőjében. A trilógia minden darabja megkapta a maga feljavított, újraálmodott és kicsinosított Definitive kiadását, emellett a Relic Entertainment már nagyban kalapálja a negyedik részt is. Ma az Age of Empires: Fan Preview eseményen nézhettük meg, hogy milyen újdonságokra számíthatnak a franchise rajongói.

Van új a nap alatt?

A bemutató legizgalmasabb részei kétségtelenül azok voltak, melyekben az Age of Empires IV játékmenetét láthattuk. A Relic Entertainment mindent elkövet, hogy megőrizze azokat a vonásokat, melyek sikeressé tették a franchise-t, mégis próbálnak új utakat keresni. Ebben egyébként nem voltak restek kikérni a rajongók véleményét sem, akik aktívan hozzájárultak ahhoz, hogy hogyan működjön a készülő kaland.

Hirdetés

Bemutatkozott egy teljesen új kampány is, melyben a 10-11. századi Angliában vezethetjük majd csatába csapatainkat. Ez a történet főként I. "Hódító" Vilmos és Harold összecsapását mutatja majd, és azt, hogy az ő ellenállásukból milyen viszályok kerekednek az évek során.

A kampányban többek között helyet kap a hastingsi csata, de az angol és francia trón körüli véres hadakozások legfontosabb középkori mozzanatait szinte mind eljátszhatjuk majd, ezzel akár olyan eseményeket is elindítva, melyek a történelemben egyébként máshogyan alakultak.

A videó elején egyből bemutattak egy új játszható frakciót, a Delhi Szultanátust, mellyel az indiai muszlim birodalom harcmodorát gyakorolhatjuk. A jellegzetes keleti seregek legszembetűnőbb vonása az elefántokon lovagló katonák voltak, akikkel akár várak falát is képesek lehetünk majd áttörni. Később a kínai civilizációt is nyomon követhettük, melynek jellegzetes építményei és találmányai mind megjelennek majd.

Stratégia mozgásban

A bemutató fénypontja egy majdnem hat perces játékmenet-előzetes volt, mely végigkalauzolt bennünket az Age of Empires IV-ben megjelenő négy korszakon (Dark Age, Feudal Age, Castle Age, Imperial Age).

A bemutató során a Delhi Szultanátus, a kínaiak, az angolok és a mongolok összecsapásait láthattuk, és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a különböző birodalmak taktikáit a profi játékosok remekül hasznosíthatják majd. Az előzetest itt tudjátok megnézni:

A bemutató végén azt is beharangozták, hogy nagy hangsúly kerül majd a vízi hadviselésre, erről azonban egyelőre nem kaptunk több információt. A játékot PC-n, egészen pontosan Windows 10-en tudjátok majd futtatni, a megjelenés napján bekerül az Xbox Game Passbe, de megvásárolhatjátok a Steamen is.

Bár a megjelenésről egyelőre csak annyit tudunk, hogy idén ősszel kerül rá sor, de egy zárt bétatesztre már hamarosan számíthatunk, melyre azok jelentkezhetnek, akik a játék honlapjára ellátogatva regisztrálnak az Age Insider programba. Ha ezt megteszitek, esélyetek lesz, hogy kiválasszanak titeket a bétatesztbe, de a regisztráció nem garantálja, hogy bekerültök.

Régi játékok, új kalandok

Bár a bemutató főszereplője kétségtelenül az Age of Empires IV volt, azok is számíthatnak némi újdonságra, akik nagyban nyúzzák az Age of Empires: Definitive Collection valamelyik darabját. Ezekről szintén egy külön előzetest raktak össze a fejlesztők:

Az Age of Empires II: Definitive Edition ezen a nyáron megkapja második kiegészítőjét, mely a Dawn of the Dukes nevet viseli. Ez egy új kampányt, és jó pár újdonságot ad a játékhoz, melyek a fejlesztők elmondása szerint kelet-európából merítettek ihletést.

Izgalmasabb talán, hogy a játék egy kooperatív módot is kap, melyre eddig még nem volt példa a franchise történetében:

"Kiválasztottunk pár küldetést a hadjáratokból, és pár történelmi csatát, amikben együtt játszhattok, és együtt törhettek győzelemre."

- mondták a fejlesztők. Erről a következő hónapokban csordogálnak majd részletesebb információk.

Az Age of Empires III: Definitive Edition háza táján is újdonságokra számíthatunk. Először is pár nap múlva, április 13-án jön a játék első nagyobb frissítése, mely az Egyesült Államokat adja majd hozzá a játszható civilizációkhoz, ami új felfedezőt, fővárost, kilenc egységet és új korfejlesztő mechanikát hoz a kalandba. Ezt ráadásul ingyen megszerezhetitek, ha teljesítetek egy "50 államos" kihívást, de persze meg is vásárolhatjátok.

Még az idei év során az afrikai civilizációk is megjelennek a játékban, melyek egy teljesen új kiegészítő részét képzik majd, amin nemrég kezdett dolgozni a stúdió. A közel fél órás teljes bemutatót itt magyar felirattal is megnézhetitek, ha minden részletre kíváncsiak vagytok:

Akinek még ez sem elégítette ki a tudásszomját, az a jövő héten bebarangolhat egy teljes virtuális falut is, ahol a fejlesztők további információkat tesznek majd közzé, valamint exkluzív letölthető tartalmakat is kapunk.

Nektek hogy tetszenek a látottak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)